Samsung Galaxy S4 pre review: primele impresii despre noul galactic sud-coreean (Video)

5.921 ori
<b>Samsung Galaxy S4 pre review: primele impresii despre noul galactic sud-coreean (Video)</b>După insistente îndelungi ale noastre și ale fanilor noștri, am primit în sfârșit în teste telefonul Samsung Galaxy S4, pentru care le mulțumim celor de la Samsung România. Handsetul a fost anunțat pe 15 martie, după cum știți deja, în...

După insistente îndelungi ale noastre și ale fanilor noștri, am primit în sfârșit în teste telefonul Samsung Galaxy S4, pentru care le mulțumim celor de la Samsung România. Handsetul a fost anunțat pe 15 martie, după cum știți deja, în cadrul unui eveniment special, pe bază de show de tip Broadway.

Săptămâna trecută acest telefon a avut parte și de un eveniment local de lansare în România, eveniment grandios în cadrul căruia handsetul a sosit cu un elicopter. între timp smartphone-ul a ajuns și la precomanda la retaileri, eMAG.ro de exemplu vânzându-l la prețul de 2.849 lei. Aflați că în țara noastră avem parte doar de varianta quad core Snapdragon a telefonului și nu de cea 8 core.

Acest nou venit beneficiază de slot microSIM și LTE, iar grosimea sa este de 7.9 mm, deci mai mică decât cea de 8.6 mm a lui Galaxy S3. Noul flagship Samsung este mai puțin lat, având 69.8 mm în lățime față de 70.6 mm ai lui Galaxy S3. Noul handset este cu 3 grame mai ușor și vine cu un display Super AMOLED de 5 inch, cu rezoluție Full HD. Dacă ecranul are luminozitate bună și culori fantastice, sacrificiul pe care îl face acest AMOLED este cel al funcționării în bătaia soarelui, unde nu se vede prea bine.

Samsung Galaxy S4 pre review

Telefonul este dotat cu slot microSD, 16/32/64 GB memorie internă, 2 GB RAM, conectivitate HSDPA de 42.2 Mbps, WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC și infraroșu. Avem parte și de microUSB 2.0 cu MHL, iar în spate se afla o cameră de 13 megapixeli cu autofocus și bliț LED. La interiorul acestui device avem un CPU quad core Snapdragon 600, dar unul cu frecvența superioară celui de pe HTC One - 1.9 GHz.

Galaxy S4 rulează Android 4.2.2 și folosește o baterie Li-Ion de 2600 mAh. Noile funcții software cu care vine acest model se remarcă în special în zona camerei. Ele includ captura duala, care va permite să vă integrați și voi în fotografie sau clip cu ajutorul camerei frontale. Avem la dispoziție și Drama Shot, care va permite să realizați o serie de imagini pentru a obține o imagine cu un subiect în mișcare.

Samsung Galaxy S4 preview

Apoi există Sound and Shot, adică o fotografie cu 9 secunde de captură audio. Eraser vă va permite să ștergeți persoanele sau obiectele nedorite din cadru, iar camera oferă și funcția HDR, panoramă și o sumedenie de opțiuni. Alte funcții cu care vine Galaxy S4 sunt Smart Pause, care pune automat clipurile video pe pauză atunci când vă uitați în altă parte și Smart Scroll, care de îndată ce detectează privirea voastră cu ajutorul camerei frontale va permite să faceți scroll prin înclinarea terminalului.

Avem și Air View, că la Galaxy Note 2, dar fără stylus. Putem folosi Multiview pentru multitasking la un nivel avansat, iar dacă vrem să rămânem sănătoși avem la dispoziție S Health. Aplicația monitorizează sănătatea utilizatorului, care kilograme are acesta versus înălțime, câți pasi face zilnic, ce meniu are, gradul de confort în funcție de umiditate și temperatura și multe, multe altele.

Samsung Galaxy S4 Mobilissimo

Am realizat și o comparație a benchmark-urilor cu HTC One. Astfel One scoate 12.425 puncte în Quadrant, în vreme ce Galaxy S4 obține un punctaj aproape identic, deci tot în jur de 12.400 de puncte. în AnTuTu obținem cu 1000 de puncte mai mult, iar în 3DMark suntem aproape de scorul maxim, care în acest moment este de 11.000 de puncte.

Acesta a fost doar un preview al telefonului, plus câteva fotografii și clipuri realizate cu camera sa, dar va urma și un review complet cât de curând. Deocamdată Samsung Galaxy S4 livrează o experiență unică și plăcută pe partea software și trebuie să recunosc că designul sau este unul plăcut, deși carcasa e cam alunecoasă și glossy.

Samsung Galaxy S4 pre review:

Samsung I9505 Galaxy S4
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×