Samsung Galaxy S4 - lansarea din România, primele impresii, galerie foto, hands-on video

Autor:  | Publicat în:  Samsung 3.360 ori
<b>Samsung Galaxy S4 - lansarea din România, primele impresii, galerie foto, hands-on video</b>Samsung a lansat Galaxy S4 în România. Evenimentul a avut loc în București la Sole, etaj 15 în Crystal Towers. Galaxy S4 a avut lansarea internațională pe la mijlocul lui martie, în New York. Vorbim de noul lor vârf de gamă în domeniul...

Samsung a lansat Galaxy S4 în România. Evenimentul a avut loc în București la Sole, etaj 15 în Crystal Towers. Galaxy S4 a avut lansarea internațională pe la mijlocul lui martie, în New York. Vorbim de noul lor vârf de gamă în domeniul smartphone-urilor pe 2013. Samsung ca și HTC a ales câteva site-uri sau blog-uri românești spre a avea un review în avanpremieră al lui Galaxy S4.

Și de data aceasta au ales să treacă peste Mobilissimo.ro, deși vorbim de cel mai mare site tech din România pe zona de mobile, una dintre sursele de știri cele mai bine updatate și cu cel mai apreciat canal de YouTube al unui site local de tehnologie. Dovada sunt numărul de unici de pe trafic.ro și numărul de abonați de pe YouTube plus vizualizările și aprecierile. Trecem peste asta și încerc a diseca impresiile formate de eveniment în sine și de smartphone-ul sud-coreean.

Eveniment

Punctul forte a fost venirea elicopterului pe acoperișul Crystal Towers. Fondul muzical era luat din agentul 007 / James Bond. Dacă se făcea așa ceva la nivel internațional ar fi fost o problemă. Sunt tot felul de trademark-uri și mai degrabă Sony ar fi avut liber să folosească acest fundal sonor devenit clasic.

Lansarea lui Samsung Galaxy S4 in Romania

Mi-a făcut plăcere să văd Bucureștiul de la etajul 16. A fost ceva inedit și nimeni nu s-a mai încumetat pe plan local să facă asta. Am înțeles că s-au făcut repetiții, erau multe chestii de siguranță. Interesant. Frumos.

Impresiile legate de Samsung Galaxy S4

Am revenit în sală și s-au ținut discursurile de rigoare. Conversația purtată de un brand manager Samsung și Virgil Ianțu mi s-a părut plictisitor. Totul era prea regizat. A urmat hands-on-ul și ocazie pentru Samsung să-și scoată comunitatea de Mobilers la înaintare. Păcat că boxele erau puse exact lângă zona de hands-on, unde puteai să te joci cu telefonul și să ceri informații de la Mobilers. Nu se înțelegea nimic și în clipul video veți vedea și veți înțelege la ce mă refer.

Impresiile legate de Samsung Galaxy S4

Nu o să mai repet datele tehnice. în mare parte le cunoașteți: display Super AMOLED FHD de 5 inch, Qualcomm Snapdragon 600 la 1.9 GHz + 2 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB + slot pentru microSD, Android 4.2.2 Jelly Bean, cameră de 13 Megapixeli, etc.

Lansarea lui Samsung Galaxy S4 in Romania

Este foarte, foarte, foarte ușor. Am scris de trei ori fără să fie o greșeală ci ca să evidențiez asta. Culmea ar fi că stă mai bine în mână  decât S III, deși display-ul crește de la 4.8 inch la 5 inch. Dacă-l puneți lângă alte telefoane de 5 inch: HTC Butterfly, Sony Xperia Z veți remarca imediat cât de compact au reușit să-l facă. Bravo Samsung.

Samsung Galaxy S4 - lansarea din România, primele impresii, galerie foto, hands-on video

Slim, carcasă dintr-un compozit de plastic ce-i mai puțină lucioasă decât la S III și Note II. Dă un grip mult mai bun, ușor rotunjit la colțuri și la nu la fel de evident ca la generația anterioară.

Ecranul mi se pare de-a dreptul excelent: luminos, culori bune, puțin cam saturat, dar cu un pas în față față de generațiile anterioare. HTC Butterfly se vede mai bine, Sony Xperia Z are un TFT ordinar cu culori șterse rău.

Rulează meniul în mare viteză, am și făcut puțin browsing. Mă opresc aici cu impresiile. Nu m-am jucat pe telefon și nu i-am testat funcțiile încorporate. Nu ai cum să faci asta în doar câteva minute cu smartphone-ul și mai ales când erau și alte zeci de persoane interesate să-l întoarcă pe toate fețele.

Samsung Galaxy S4 poate fi considerat un mare pas În față

Samsung Galaxy S4 poate fi considerat un mare pas în față, dar în niciun caz să-l pui pe poziția no. 1 în 2013. Diferențele față de S III nu sunt semnificative la nivel de design și aici mă refer la liniile generale, dar au umblat cum spune vorba românească din comediile lui Caragiale, pe ici pe colo prin punctele esențiale.

HTC One și S4 sunt telefoanele care vor duce lupta în categoria smartphone-urilor de top. Am un câștigător de pe acum, dar prefer să nu trag concluziile finale înainte de un review comparativ extins. Ar mai fi câteva necunoscute de elucidat: calitatea foto & video, autonomie, etc.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×