Samsung Galaxy S8 hands-on: mai îngust şi mai puţin curbat decât ai crede, ecranul e impresionant şi nimeni nu vorbeşte despre cameră

4.082 ori
<b>Samsung Galaxy S8 hands-on: mai îngust şi mai puţin curbat decât ai crede, ecranul e impresionant şi nimeni nu vorbeşte despre cameră</b>În cadrul unui eveniment ce a avut loc pe data de 30 martie în București, Samsung România a organizat un eveniment de presă asociat lansării lui Galaxy S8 și S8+, asta la doar o zi distanță de la debutul global. Am realizat handson-uri la fața locului și

Am participat pe 30 martie, seara la debutul lui Samsung Galaxy S8 în România şi cu această ocazie am pus mâna pe noul flagship al sud coreenilor. Tot citisem la debutul newyorchez că "fotografiile nu îi fac dreptate" şi cam aşa e... Vedeţi ce părere am despre terminal în următoarele rânduri.

Samsung Galaxy S8

În primul rând acest telefon e mult mai îngustdecât mă aşteptam, stă foarte bine în mână şi nu alunecă, iar acele muchii curbate nu sunt totuşi chiar atât de rotunjite ca la Galaxy S7 Edge totuşi. E o curbă mai modestă, mai discretă aş zice, ceea ce imi place. Asta nu alungă funcţiile Edge afişate pe lateral evident. Varianta neagră cu care m-am jucat a avut mai multe amprente decât mobilierul unui restaurant KFC, mai ales pe spate. Inevitabil la un eveniment de genul aș spune.

Au fost momente când pur şi simplu nu puteam fotografia spatele fără să şterg abitir cu o cârpă telefonul. Galaxy S8 are un buton fizic în minus şi unul în plus. Dispare cel fizic Home şi e înlocuit cu unul touch, dar cu feedback tactil gen iPhone 7 (mai slab implementat totuși), iar butonul cel nou este cel pentru Bixby. Din păcate, cel puţin pe varianta neagră, butonul acela mi s-a părut foarte fragil şi în general butoanele telefonului mi s-au părut prea mici, subţiri şi... dând senzaţia de plastic. Revenind la butoanele touch, eu personal m-am adaptat repede la ele, pentru ca le-am tot folosit pe alte terminale Android și asta inseamnă modernitatea de fapt, la capitolul input.

Samsung Galaxy S8

De asemenea de vreo 36 de ore încerc să aflu ce e nou la camera lui Galaxy S8 faţă de S7 şi toată lumea îmi spune că e la fel ca la S7 în mare. Am vorbit cu oameni la eveniment, cu cei care prezentau telefoanele la stand, am citit hands-on-uri, am văzut prezentări peste prezentări. Pur şi simplu nu îmi dau seama ce aduce camera nou. Are aceeaşi deschidere F/1.7, stabilizare optică, aceeaşi rezoluţie de 12 MP, aceeaşi tehnologie Dual Pixel, iar noutatea reală (se pare) ar fi doar software-ul şi procesarea imaginilor. E drept că trebuie să o văd la treabă înainte să îl judec. 

S-a făcut upgrade la camera frontală, trecând la 8 MP şi am primit şi măşti în stil Snapchat. Nu ignorăm ecranul, probabil punctul forte al acestui telefon. Are display de 5.8 inch Super AMOLED QHD+ e atât de luminos că a trebuit să filmez un hands-on de 2 ori doar ca să se vadă bine. Serios acum, dacă prindeţi un mediu în penumbră, e făclie curată chiar şi la doar 30%. Nu prea văd un rival in 2017 să poată intrece acest flagship la capitolul ecran și aștept iPhone 8 să mă contrazică (sau nu).

Mă aştept să sară lejer de 600 sau 700 LUX, poate mai mult. E şi foarte imersiv la vizualizarea video, are culori vii şi sunt sigur că acele conţinuturi HDR se văd fantastic. Varianta demo nu avea asistentul virtual Bixby activat, iar el se va lansa ulterior. Pentru securizare avem un scanner de amprente mutat în spate şi uneori greu de nimerit, dar nu-i nimic pentru că scannerul de iris e la îndemână în faţă.

Cu ce am rămas după acest hands-on? Cu un Grace UX/Samsung Experience mai matur decât a fost TouchWiz vreodată, magnet de amprente în spate, ecran uimitor şi curiozitatea legată de cameră. Totul se clarifică în zilele viitoare când primim telefonul. Apropo S8 va deveni disponibil în România oficial pe 28 aprilie.

Îl puteți comanda deja de pe eMAG.

Samsung Galaxy S8, prezentare video

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×