Samsung Galaxy S9+ Review (Introducere, Design, Display)

5.410 ori
<b>Samsung Galaxy S9+ Review</b>A venit marele moment! Samsung Galaxy S9+ a ajuns la momentul recenziei Mobilissimo.ro şi nu e o coincidenţă că avem modelul cel mare: are extra RAM, două camere şi... prestanţă. Am fost printre primii din lume care au văzut modelele S9 în acţiune..

Introducere

A venit marele moment! Samsung Galaxy S9+ a ajuns la momentul recenziei Mobilissimo.ro şi nu e o coincidenţă că avem modelul cel mare: are extra RAM, două camere şi... prestanţă. Am fost printre primii din lume care au văzut modelele S9 în acţiune, înainte de MWC 2018, ne-am mişcat repede şi cu unboxing-ul şi acum a venit momentul să tragem linie şi să ajungem la concluzii.

Avem de-a face aici cu phablet-ul de 6.2 inch, modelul cu Plus, varianta neagră dual SIM cu procesor Exynos 9810. Terminalul este fabricat din sticlă şi metal şi se remarcă la capitolul noutăţi prin AR Emoji, difuzoare stereo şi captura Super Slow Motion. Evident şi camera duală este o noutate majoră, mai ales pentru seria Galaxy S. Am primit acest smartphone în test prin programul Orange Smartphone Tester, la care vă puteţi înscrie şi voi apropo.

Disponibil la precomanda de pe 25 februarie, telefonul a început să fie livrat încă de pe 9 martie, celor care au făcut precomanda devreme. Găsiţi telefonul la Orange România la preţul de 949 euro la liber sau 449 de euro, preţ cu abonament Orange ME43. Mai puteţi să scădeţi vreo 2000 de lei de preţ prin diferitele programe Buy Back. Am avut multe aventuri cu Galaxy S9+, redactorii Mobilissimo.ro punând mâna pe el în Londra, Barcelona, Timişoara şi Bucureşti.

Am cristalizat aceste aventuri în această recenzie şi încercam să aflăm răspunsul la marea întrebare: merită cumpărat în loc de Note 8, S8+ şi iPhone X? Hai să aflăm!

Design Samsung Galaxy S9+

Mai comod decât orice alt telefon baban

Prima impresie când pui mâna pe Samsung Galaxy S9+ e că ai putea fi convertit până la urmă la un telefon cu ecran de 6+ inch. Dacă Nexus 6 te-a speriat la vremea lui, alte modele de gen ţi-au alunecat din mână şi Galaxy Note 8 era ciudat de îngust, ei bine cu Galaxy S9+ Samsung a nimerit la fix proporţiile.

Cunosc oameni al căror singur impediment de a cumpărat un telefon cu diagonală de gen era dimensiunea. Ce să vezi, acum îi atrage S9+... Ca look e vreo 90% Galaxy S8+, şansele sunt mari să le confundaţi la magazinele fizice. E de ajuns o privire în spate la cameră şi scanner de amprente şi gata confuzia. Terminalul vine pe negru, albastru, argintiu şi superbul liliachiu.

Handsetul măsoară 8.5 mm în grosime, cântăreşte 189 de grame, ceea ce îl face mai gros şi mai greu decât S8+ (8.1 mm şi 173 grame). Telefonul e surprinzător de îngust şi comod, super aderent şi butoanele răspund excelent la apăsare. Aş zice că butonul Power e cam zgomotos, dar mă simt ultra cârcotaş zicând asta. Observăm şi că zona inferioară a ecranului esten mai îngustă decât pe S8+ şi din ce am înţeles şi cea superioara s-a îngustat, deși nu e atât de evident.

Muchiile curbate au rămas la posturi, iar în spate se află de asemenea un panou din sticlă cu margini uşor curbate. Rama din aluminiu Seria 7000 e "sandwich" între cele două panouri din sticlă. Galaxy S9+ este rezistent la apă şi praf în regim IP68, dar spatele său atrage amprentele la greu, cel puţin pe versiunea pe negru testată de noi. Scannerul de amprente tot nu mi se pare foarte comod, dar parcă e un upgrade faţă de S8, cert e că punctează mai bine la estetică.

Concluzia? S9+ e un S8+ mai rafinat, cum S7 a fost un S6 mai rafinat. Mă întreb ce urmează!

Display Samsung Galaxy S9+

Foarte multe reglaje şi opţiuni, performează mai bine decât arată testele

Samsung Galaxy S8 şi S8+ au impresionat deja plăcut la capitolul display, livrând o experienţă luminoasă, clară, imersivă, super culori. Era greu de crezut că lucrurile se vor îmbunătăţi, dar iată că se întâmplă şi asta. Pentru început s-a umblat la imersivitate, muchiile ecranului fiind acum mai înguste, în special cea de jos şi sus.

Samsung Galaxy S9+ se prezintă pe hârtie cu date similare ale "problemei" faţă de Galaxy S8+ cel de dinaintea sa. Are un panou Infinity Display de 6.2 inch Super AMOLED, cu aspect 18.5:9 şi rezoluţie Quad HD+, adică 2960 x 1440 pixeli. Vine şi cu suport HDR, funcţie Always On şi subliniez din nou că experienţa e imersivă în jocuri şi filme. Pentru că am simţit nevoia să folosesc un player video care chiar îmi place, am descărcat Samsung Video din Galaxy Apps.

Ecranul lui Samsung Galaxy S9+ vazut la microscop

Are funcţii precum GIF Maker, Pop Up Play şi experienţa de vizualizare în sine ne-a adus o paletă foarte largă de culori, clasicul panou AMOLED spărgându-ne retina cu cele mai vii culori posibile. Cine le vrea mai reci sau mai domoale are opţiuni pentru aşa ceva. Display-ul e destul de luminos, dar simplul fapt că l-am ţinut pe luminozitate maximă la exterior, acolo unde alte telefoane ar fi mers şi la 60% arată că Samsung nu a împins luxmetrul la maxim de această dată.

Unghiurile de vizualizare sunt largi, negrul este adânc, iar contrastul a fost excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 453 LUX, asta la testul la interior cu o sursă de lumină artificială şi nu acela cu calibrare automată a senzorului la soare. Sunt şanse ca în acele cazuri să sărim de 500 poate 600 LUX.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 131.Samsung Galaxy S9+453 (LUX)
 • 132.Acer Liquid Jade Primo452 (LUX)
 • 133.Samsung Galaxy S10e452 (LUX)
 • 134.Samsung Galaxy S7451 (LUX)
 • 135.ASUS ZenFone 3 Deluxe (ZS570KL)451 (LUX)
 • 136.Sony Xperia XA448 (LUX)
 • 137.Sony Xperia 5448 (LUX)
 • 138.HTC U11 Life445 (LUX)
 • 139.Motorola Moto Z Play444 (LUX)

Cu această valoare măsurată totuşi depăşim Samsung Galaxy S7, iPhone 7 Plus, dar suntem sub Galaxy S8 (522 LUX) şi Xperia XZ. Setările sunt probabil cele mai generoase văzute vreodată de mine pe vreun telefon, poate în afară de S8 anul trecut. Avem luminozitate, Auto Brightness, filtru pentru lumină albastră, reglaj de zoom, mărime a fontului, stilul fontului şi celebrele deja Screen Mode cu opţiunile Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic.

Primim şi un slider pentru balansul de culoare (mai cald sau mai rece), slidere pentru roşu, verde şi albastru, iar rezoluţia poate fi reglată pe Full HD+ (standard când porneşti telefonul), HD+ şi Quad HD+. Şi nici măcar nu am terminat! Mai umblăm la layout, grila, rotirea imaginii în landscape. Putem şi să umplem tot ecranul cu unele dintre aplicaţii cu opţiunea Full Screen, avem şi Easy Mode, Icon Frames şi opţiuni legate de Status Bar şi bara navigaţională.

Mai umblăm şi la funcţiile Edge. Samsung nu renunţa la afişajul de shortcut-uri şi widget-uri pe muchiile curbate ale ecranului, acele Edge-uri celebre. Putem bloca şi atingerile accidentale şi există şi un Video Enhancer care face să "înflorească" imaginile când vizionăm video. Evident avem şi Always On Display, care afişează ceasul, muzica, informaţii, oră, dată, notificări.

Concluzia legată de ecran este că avem o imersivitate fără egal, poate doar parţial reprodusă de predecesor, Note 8 şi cam atât. Am văzut telefoane cu ecran mai luminos ce e drept, dar de la un prag încolo nu prea mai contează că ai 500 sau 600 LUX. Culorile sunt magice. 

Samsung Galaxy S9+ este testat în prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

 • 1234
Samsung Galaxy S9+9,3010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×