Samsung Galaxy S9+ Review (OS, UI & Apps, Plusuri și minusuri, Concluzii, Video Review, Note, Disponibilitate)

5.155 ori
<b>Samsung Galaxy S9+ Review</b>A venit marele moment! Samsung Galaxy S9+ a ajuns la momentul recenziei Mobilissimo.ro şi nu e o coincidenţă că avem modelul cel mare: are extra RAM, două camere şi... prestanţă. Am fost printre primii din lume care au văzut modelele S9 în acţiune..

OS, UI & Apps Samsung Galaxy S9+

Intelligent Scan, un nou Bixby, SmartThings

Samsung Galaxy S9+ rulează, ca şi Galaxy S9 Samsung Experience 9.0 aplicat peste Android 8.0 Oreo. Aduce schimbări estetice minore faţă de interfaţă lui Galaxy Note 8 sau S8, la nivel de culori ale iconurilor mai mult, să zicem.

Avem şi noi ceasuri pentru afişarea pe ecranele Always On Display, unde puteţi avea şi imagini afişate apropo. Am remarcat că la multitasking, în afară de split screen şi carusel, mai primim nişte opţiuni. Una este vizualizarea tip listă, care face caruselul mai compact, o simplă listare a aplicaţiilor deschisă. Cealaltă ne permite să facem "pinning" cu o aplicaţie în zona superioară a ecranului şi în rest să folosim ce aplicaţie vrem sub ea.

Mai există şi acel Pop Up View prin care micşorăm o fereastră şi ne continuăm lucrul cu ea deschisă în fundal. Ţinem apăsat pe ecran şi accesăm zona de Wallpaper, Widget-uri, Themes şi Setări. Widget-urile au fundal alb şi nu au margini, abordare văzută şi la S8 şi Note 8. Setările ecranului au fost deja abordate la secţiunea Display şi au de-a face cu layout, grilă şi aranjarea aplicaţiilor pe ecran.

Apropo, ştiu că o să sune ciudat, dar Samsung s-a lăudat tare mult cu opţiunea landscape pentru homescreen-uri şi panoul aplicaţiilor. Da, avem şi aşa ceva aici. Web browser-ul e foarte rapid, fie că vorbim despre Samsung Internet sau Chrome, iar tastatura virtuală e excelent spaţiata, mai bine decât la iPhone X aş zice. Rândul numeric e binevenit. Bixby are în continuare buton fizic dedicat şi un homescreen numai al lui, agregator de diferite aplicaţii, ştiri şi feed-uri.

Samsung Galaxy S9+ Bixby

Face recomandări de restaurante din zonă, arata ce e nou în galerie, câţi pasi am făcut şi altele de gen. Integrează şi remindere, Facebook şi YouTube spre exemplu. Bixby în sine răspunde cu o milisecundă sau două mai lent decât Alexa, Şiri, Cortana sau Google Assistant, nu are aceeaşi naturaleţe a limbajului şi se bazează prea mult pe integrări. Spre exemplu dacă îl întreb cine e Stephen Hawking, apelează la Wikipedia, iar dacă îl pun să facă calcule, deschide aplicaţia Calculator. Un asistent din 2018 ar trebui să facă aceste două sarcini nativ, fără să deschidă alte surse.

Poate deschide totuşi orice aplicaţie sau setare de pe telefon prin comandă vocală. Porţiunea dropdown poate fi declanşată cu swipe în jos pe ecran sau pe scannerul de amprente şi este aerisita şi bine organizată. Include notificări, acum cu snooze şi o mulţime de Quick Settings. Muchiile curbate Edge afişează în continuare multiple widget-uri de aplicaţii şi liste de shortcut-uri şi le consider la fel de inutile ca în prima zi.

Quick Settings

Oreo aduce şi notification badges aici evident. În zona de Setări vom găsi foarte multe opţiuni, aşa că putem umbla la teme şi iconuri, îl găsim şi pe Game Launcher, care adună toate jocurile într-un singur loc, plus funcţii că Smart Stay, utilizarea cu o singură mână şi gesturile clasice de control. Putem apăsa de două ori rapid pe butonul Power să pornim camera spre exemplu.

Samsung mai oferă şi o funcţie Dual Facebook Messenger, care face exact ce zice numele şi mai avem şi mesaj SOS şi un mod special Performance, cu reglaje de tip Optimization, Game, Entertainment şi High Performance. Fiecare reglaj umbla la performanţă, conectivitate, conexiune, rezoluţie şi alte aspecte. Cotrobăind printre setări am găsit şi o funcţie specială anti malware, cu scanner de viruşi inclus.

Securitate Samsung Galaxy S9+

Şi iată-ne ajunşi la securitate, cu noutatea fiind aici Intelligent Scan. Această metodă de autentificare combina scanarea facială cu cea de iris, pentru o deblocare folosindu-l pe amândouă simultan. Procesul de înregistrare de iris şi fata mi s-a părut mai rapid decât cele de amprenta de pe 99% din telefoane, iar deblocarea e clar mai rapidă decât Face ID. Nu este pe bază de "cred, mi se pare, poate, zic că...". E un fapt. Se mişcă mai rapid, nu dă greş niciodată la lumina rezonabilă, dar la întuneric e posibil să vă identifice mai greu.

Am testat şi separat identificarea facială şi scanarea de iris şi mă declar total mulţumit. Ajută şi că vezi acel sensor infraroşu din față că se aprinde când eşti scanat. Scannerul de amprente are 10 paşi pentru setup şi Samsung recomandă să faci swipe pe el, nu să apeşi haotic că la alte telefoane. La final ţi se recomandă o ultimă apăsare şi gata. Sunt aceste mici detalii care îţi arată cât le pasă celor de la Samsung de utilizatori şi pentru mine asta contează.

Samsung Galaxy S9+ rulează, ca şi Galaxy S9 Samsung Experience 9.0 aplicat peste Android 8.0 Oreo

La alte companii faci 20 de swipe-uri şi la final te descurci, eşti în alt meniu. Din păcate senzorul e prea plat şi îngust pentru a mi se părea comod şi nici amplasarea nu e cea mai fericită, deşi e mai comodă decât la S8 clar. Avem şi un Secure Folder, să ascundem pozele amantei de soţie să zicem. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află 40 de nume, multicele aş zice, dar avem şi multă stocare ce e drept.

Găsim aici magazinul Galaxy Apps, Word, Excel, PowerPoint, Outlook şi soluţia SmartThings, care ne permite controlul electronicelor şi electrocasnicelor din casă, cele smart evident. E un hub de control cu interfaţa intuitivă. Avem şi Samsung Health, care ne măsoară paşii realizaţi, pulsul, stresul, oxigenarea sângelui, şi alte date. Se conectează la glucometre şi tensiometre via Bluetooth.

Apropo Bixby ştie acum să numere calorii din alimente, iar senzorul de puls ştie să citească şi tensiunea arterială. Totul e în faza alpha, în cadrul unui proiect realizat cu o reputată universitate. Prevăd că în maxim un an avem aşa ceva şi în mainstream, salvând vieţi. Pe lista de apps mai găsim şi Samsung Notes, cu brush-uri, culori şi scris de mână, iar Gallery are acum şi Stories, în cazul în care vreţi o modalitate mai arătoasă de a grupa capturi.

În rest Oreo e aşa cum l-am lăsat, cu Snooze pentru notificări, notification dots, Play Protect şi Project Treble.

Plusuri și minusuri Samsung Galaxy S9+

Părți pozitive
 • - camera excelentă, ziua şi noaptea
 • - design arătos
 • - ecran imersiv şi luminos
 • - nuanţa mov e super atractivă
 • - telefonul e compact pentru 6.2 inch în diagonală
 • - performanţă excelentă
 • - volum ridicat la muzică
 • - durată de playback video e OK aş zice (baterie)
 • - AR Emoji e drăguţ
 • - Super Slow Motion e distractiv, parcă nu solicită aşa multă lumină ca la Xperia-uri
 • - captură low light pe modul Pro e de top
 • - deblocarea facială mai rapidă decât la iPhone X
Părți negative
 • - la selfie-uri mai e de lucru
 • - durata de viaţă la utilizarea continuă putea fi mai bună
 • - Bixby în continuare nu se ridică la înălţimea rivalilor
 • - Bixby Vision dă şi rate-uri uneori
 • - spatele negru atrage amprente
 • - scannerul de amprente incomod de utilizat
 • - decibelmetrul nu minte: difuzorul nu e chiar recordmen la putere volum
 • - multe aplicaţii preinstalate
 • - căştile sub EarPods ca experienţa utilizatorului
 • - unele buguri la swipe între opţiunile camerei (se rezolvă)

Concluzii Samsung Galaxy S9+

Trebuie spus că eu ca utilizator interesat de muzică, gaming, filme şi cameră foto aş alege un Galaxy S9+ în detrimentul lui Note 8. Mă uit şi la preţ şi nu sunt genul care are nevoie de stylus, ţin să fac precizarea asta. S9+ e clar un telefon mai comod decât Note 8, aş îndrăzni să zic şi mai comod decât Galaxy S8+, deci pe hârtie e mai gros şi mai greu. Cumva asta îl ajută să stea mai bine în mâna mea.

Noua cameră de 12 megapixeli face senzaţie dacă ştii să umbli cu modul Pro în special. Altminteri, dacă faci fotografii doar pentru Insta şi Facebook şi le consumi şi postezi doar de pe mobil diferenţele faţă de S8 şi iPhone X sunt insesizabile. După ce filmezi în 4K la 60 FPS nu o să mai vrei să filmezi altfel vreodată, iar imersivitatea de una singură te poate face să cumperi acest telefon.

Nu mai ai nevoie de VR dacă lipsa de muchie sus şi jos (în landscape) te scufundă în joc şi film. La modul sincer cine are S8+ poate să rămână cu el deocamdată, cine are un S7 poate totuşi să facă saltul. Un utilizator de cameră care se joacă cu setările şi căruia îi place să forjeze telefonul va aprecia totuşi Samsung Galaxy S9+, fie şi numai pentru diafragma variabilă şi opţiunile Pro.

Video Review Samsung Galaxy S9+

Note Samsung Galaxy S9+

 • Design9,3/10
 • Display9,2/10
 • Hardware9,6/10
 • Baterie8,4/10
 • Connectivitate10/10
 • Multimedia9,1/10
 • Cameră9,4/10
 • Benchmark-uri9,4/10
 • Temperatură10/10
 • OS, UI & Apps9,4/10
 • Preț8,5/10
 • Total9,30/10

Disponibilitate Samsung Galaxy S9+

Prețuri actualizate
 • 1234
Samsung Galaxy S9+9,3010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×