UMi Max Review (Introducere, Design, Display)

3.734 ori
<b>UMi Max Review</b>Mobilissimo.ro prezintă UMi Max, phablet cu ecran de 5.5 inch, corp din aluminiu şi baterie de 4.000 mAh. Costă doar 159 dolari la Everbuying sau 169 dolari la Gearbest, iar produsul aduce şi un procesor MediaTek, ecran Sharp, RAM Samsung, cameră..

Introducere

UMi a devenit recent subiect de ştiri, atunci când am aflat că 3 terminale ale lor vor primit Android 7.0 Nougat printr-o actualizare în luna decembrie, performanţă cu care nici măcar marii producători de handset-uri nu se pot lăuda. Ei bine azi unul dintre acele 3 modele primeşte recenzia Mobilissimo.ro şi aflăm ce poate un phablet metalic cu greutate impresionantă.

El se numeşte UMi Max şi costă 139 de dolari la Gearbest.com, 220 de dolari la Everbuying sau 149 dolari la TomTop.com. Acesta este un midranger cu baterie destul de mare, disponibil pe auriu sau argintiu şi anunţat în luna august a acestui an. E un produs interesant, prin prisma tehnologiilor pe care le colecţionează, de la Samsung şi MediaTek, la Sony pentru baterie şi Sharp pentru ecran, plus Panasonic pentru cameră.

Îl găsiţi şi la iHunt.ro la 899 lei şi aflaţi mai jos ce poate!

Design UMi Max

Nu e vreo frumuseţe, dar e destul de comod

UMi Max are deja clasica diagonală de 5.5 inch şi aduce un design masiv din metal. E mare şi greu, la aproximativ 200 de grame pe cântar (unele surse/retaileri afirmă că e vorba de 185 de grame) şi se remarcă din start prin acel buton Home care pulsează cu diferite iluminări în zona frontală. La prima vedere poate părea doar un LED de notificări, mai ales că avem deja buton Home virtual pe ecran.

Totuşi din setări se poate alege ca acea zonă care se iluminează să servească drept buton Home, iar zona stânga şi dreapta vor căpăta la atingere funcţii Back/Recents, deşi butoanele sunt invizibile. 

Fabricat din aluminiu şi adoptând abordarea unibody, terminalul vine cu o talie de 8.5 mm şi are un panou arătos 2.5D în zona frontală. Construcţia e solidă şi spatele are o textură oarecum "satinată", deci plăcută la atingere. E un device comod, cu spate uşor rotunjit şi butoane cu feedback bun. E chiar şi uşor de utilizat cu o singură mână şi are aderență bună.

Zona frontală e complet acoperită cu sticlă şi arată foarte bine, dar e predispusă la pete de grăsime şi amprente. Rămâne un telefon arătos şi cu greutate, iar acel “buton Home” e un pic controversat, fiind aparent trademark ZTE Nubia şi utilizat şi pe Meizu şi pe Xiaomi în curând.

Display UMi Max

Se vede Sharp

UMi Max are un ecran de 5.5 inch, cu panou Sharp de tip IPS LCD şi cu rezoluţie Full HD, ceea ce la preţul sau nu e rău deloc. Vine cu protecţie Gorilla Glass 3 şi panoul frontal e curbat şi e de tip 2.5D, el arătând foarte bine.

Playerul video preinstalat e aplicaţia Gallery, fără extra opţiuni, iar la experienţa de vizualizare am avut parte de o imagine luminoasă, clară, unghiuri largi de vizualizare şi culori destul de OK calibrate. Chiar şi contrastul a fost rezonabil în bătaia soarelui. Muchiile înguste ale ecranului sunt de apreciat, dar trebuie menţionat şi că negrul acestui display e cam albicios.

UMi Max vine cu un ecran Sharp ce are pixeli de tip RGB Stripes

Pixelii analizaţi de noi la microscop au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 418 LUX, un rezultat bunicel având în vedere preţul. Cu această ocazie depăşim LG Nexus 5X sau OnePlus One, dar ne clasăm sub Sony Xperia E4G şi Orange Dive 71. Setările pentru ecran le includ pe cele Miravision, cu moduri ale imaginii Standard, Vivid şi Custom.

Luminozitate ecran UMi Max

Ultimul aduce setări legate de contrast, saturare, luminozitate, claritate şi temperatura culorii. Avem şi opţiuni că Dynamic Contrast şi Color Effect, dar şi luminozitate adaptivă şi mărimea fontului. Un ecran bun, fără mari cusururi.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 175.UMi Max418 (LUX)
 • 176.Apple iPhone 7 Plus418 (LUX)
 • 177.LG G6418 (LUX)
 • 178.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 179.Samsung Galaxy S10 5G413 (LUX)
 • 180.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 181.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 182.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 183.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 1234
UMi Max8,9310
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×