UTOK i700 review: se aude mai bine decât se vede, dar cu siguranță se mișcă bine (Video)

2.012 ori
<b>UTOK i700 review: se aude mai bine decât se vede, dar cu siguranță se mișcă bine (Video)</b>Utok i700 este o tabletă de 7 inch cu procesor Intel și e unul dintre cele mai ieftine modele de pe piața cu acest tip de CPU la bord. Produsul costă doar 299 lei și e prima tabletă cu chipset Intel a brandului Utok. Ea a fost realizată în...

UTOK i700 este o tabletă de 7 inch cu procesor Intel și e unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață cu acest tip de CPU la bord. Produsul costă doar 299 lei și e prima tabletă cu chipset Intel a brandului UTOK. Ea a fost realizată în parteneriat cu Foxconn și a fost lansată la începutul lunii iunie. Hai să vedem ce impresii am avut despre acest device:

începând cu designul, trebuie spus că acest model are un format tipic pentru o tabletă de 7 inch. UTOK i700 este îngust, are o carcasă din plastic cu grosime de 10 mm și cântărește 280 de grame. Tableta este mată și neagră, are o aderență bună și este ușor de ținut cu o singură mână pentru o sesiune rapidă de e-reading. Marginile ecranului sunt mari, mai ales în landscape, dar această abordare e utilă pentru a vă odihni degetele mari în timpul vizionării de filme sau în timpul gaming-ului.

Designul lui UTOK i700

în zona dun față se află camera frontală și ecranul, iar în spate regăsim camera principală, difuzoarele și orificiul pentru reset. în zona superioară se află toate butoanele fizice, care oferă un feedback bun, portul microUSB folosit pentru încărcare și jackul audio, plus slotul microSD. Problema cu faptul că toate butoanele se află pe aceeași parte e faptul că ele sunt foarte ușor de încurcat între ele.

Partea spate a lui UTOK i700

Marginea tabletei este ușor în pantă, iar colțurile sunt rotunjite. Designul acestui device este solid, dar tipic pentru segmentul din care face parte produsul. Pe partea de hardware, avem la dispoziție un procesor Intel Z2520, un dual core la 1.2 GHz din seria Atom, GPU PowerVR SGX544 MP2 și display de 7 inch TFT cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli (capacitiv multitouch cu touch în 5 puncte). Alte dotări includ 8 GB stocare, din care 4.5 GB disponibili pentru utilizator, slot microSD cu suport pentru carduri de până la 32 GB, 1 GB RA DDR2, o cameră de 2 MP în spate și o cameră frontală de 0.3 MP.

Review UTOK i700

Avem parte și de un G Sensor, conectivitate WiFi, Bluetooth 4.0, suport dongle 3G marca ZTE și Huawei (anumite modele). Bateria este o unitate Li-Polymer de 3000 mAh, care pe hârtie asigura 5 ore de funcționare, iar la testul nostru obișnuit de playback, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit am atins 4 ore și 3 minute, ceea ce e OK la acest preț. încărcarea durează cam 2 ore, ceea ce e în regulă.

UTOK i700 pe partea audio

Pe partea audio avem un player în mare stock, iar tableta asigura un volum ridicat, sunet clar și nici măcar nu sună înfundat când o plasăm pe o suprafață plată. Basul nu strălucește, dar pot spune că i700 se achita admirabil de sarcinile acustice. Putem aplica și efecte sonore, precum FX Boost, Normal, Clasic, Hip Hop, Bass Boost și multe altele. Acustică este OK per total, ba chiar bună pentru acest produs. Am folosit și decibelmetrul și am atins un nivel de 87.3 dBA în fața difuzorului și 80.4 dBA în spatele său. Nivelul maxim de 87.4 e foarte aproape de cel al lui LG G3, deci stăm bine.

Display UTOK i700

Pe partea video, UTOK i700 pune la bătaie un display TFT de 7 inch, cu rezolutei de 1024 x 600 pixeli și trebuie menționat că tableta vine fără un video player preinstalat. Puteți instala voi unul, iar terminalul vine din start cu suport MP4, DivX, Xvid, AV, MKV și 3GP. Din păcate culorile ecranului sunt spălăcite, iar acest display nu e prea luminos și devine albicios atunci când schimbăm unghiurile de vizualizare. Pixelii sunt de tip RGB Stripes, iar nivelul de luminozitate este slab, de doar 159 LUX, una dintre cele mai mici luminozități măsurate de când folosim luxmetrul.

Camera lui UTOK i700

Trăgând linie, putem spune că ecranul a fost sacrificat de dragul unui preț mai atractiv. Camera aduce o interfață stock, cu opțiuni că expunere, locație, numărătoare inversă, mărimea fotografiei, balans de alb cu 5 opțiuni, panoramă și captura video 720p. Camera e capabilă de zoom 4x, produce fotografii cu mult zgomot și nu dispune de touch focus. Camera e slabă, dar la acest aspect ne așteptam.
​

UTOK i700 se incalzeste

Browserul e rapid pe acest device, iar tastatura virtuală e comodă. UTOK i700 se cam încălzește, atingând o temperatură de 43.2 grade Celsius după 15 minute de jocuri. în privința benchmark-urilor, am comparat acest model cu Samsung Galaxy Tab 3 Lite și cu E-Boda Revo R85. Iată rezultatele:

 UTOK i700Samsung Galaxy Tab 3 LiteE-Boda Revo R85
Quadrant676434085700
AnTuTu157551147420000
NenaMArk60.9 FPS48.8 FPS59.3 FPS
Vellamo78215022140
3DMark518025763979
BrowsermarkX1471X
GeekBench 3340/796XX
GFX5.4 FPSXX
SunSpider1372XX
SpeedTest20/3 MbpsXX

Aș spune că benchmark-urile sunt bune pentru acest preț, mai ales că depășim un model reputat că Galaxy Tab 3 Lite. Nu avem parte de lag, iar un joc ca Riptide GP2 rulează fără probleme pe terminal. Ca OS avem KitKat la bord, cu multitasking-ul obișnuit pe bază de swipe, cu Google Now și cu un buton virtual de screenshot. Zona superioară implică două secțiuni dropdown, una cu toggle-uri și una cu notificări. în mare experiența e cea stock Android. Lista de aplicații preinstalate include Dongle Settings, Elefant Reader, cu rol de magazin de cărți și e-book reader și care include 100 de cărți din start.

Nu avem parte de lag, iar un joc ca Riptide GP2 rulează fără probleme pe terminal

Există și o aplicație numită 5 Ani Garanție, care vă oferă 5 ani de garanție în plus pentru tableta, odată completat formularul aferent. Printre aplicații se mai numără și Getlokal, un fel de Yelp pentru Europa de Est și Centrala, plus SeeNow cu o lună de filme gratis și Zonga cu un voucher care permite acces la 20 de milioane de melodii pentru o lună. Să vedem acum și aspectele Pro și Contra!

Iată-le pe cele Pro:

  • acustică bună
  • preț scăzut
  • fără lag
  • benchmark-uri bune
  • pachet software atractiv (aplicații/servicii)
  • KitKat preinstalat

și cele Contra:

  • ecran slab
  • ușoară supraîncălzire
  • bateria ar fi putut fi puțin mai bună
  • poate era utilă o funcție Power Saving măcar

UTOK i700 primește nota de 8.3 din 10 pentru design, un 8.5 pentru hardware și un 10 din 10 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.93 din 10, iar cu tot cu prețul bun, rotunjim la 9 din 10. Pentru o tabletă cu KitKat, Intel și difuzoare bune, eu zic că nu e rău deloc. Păcat că ecranul trage în jos acest pachet, dar ceva trebuia sacrificat. [FORUM]

UTOK i700 prețuri actualizate:

Review UTOK i700​

UTOK i700
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×