Xiaomi Mi A3 Review în Română (Introducere, Design, Display)

2.360 ori
<b>Xiaomi Mi A3 Review în Română</b>Xiaomi Mi A1 a stârnit pasiunea multora, prin simplul fapt că o companie care se laudă că "vinde software şi servicii" şi "vinde hardware în pierdere" reuşea să treacă peste complexul softului chinezesc. Înlocuia MIUI cu proiectul Android One şi..

Introducere

Xiaomi Mi A1 a stârnit pasiunea multora, prin simplul fapt că o companie care se laudă că "vinde software şi servicii" şi "vinde hardware în pierdere" reuşea să treacă peste complexul softului chinezesc. Înlocuia MIUI cu proiectul Android One şi un Android curat şi stock. A fost un telefon OK pentru preţul plătit, dar camera era un neajuns. Xiaomi Mi A2 parcă a fost un pic mai bun, chiar atractiv că performanţa şi autonomie şi a mai rezolvat din problemele camerei, dar nu chiar pe toate. Bonus: a avut şi o versiune Lite, mai ieftina.

Xiaomi Mi A3 a sosit fără prefaţă şi teasere, fără pregătiri în iulie 2019 şi de această dată propunea o cameră triplă, dar făcea şi un sacrificiu pe care mulţi nu l-au înţeles: oferea doar un ecran HD. E drept, e vorba de un Super AMOLED şi lucrurile nu sunt aşa rele cum spun unii. Terminalul cu design arătos și Android One costă 1.299 lei când l-am scos din cutie şi iată că deja preţul de la PCGarage.ro a picat la 1.148 lei.

În ce măsură Xiaomi a găsit reţeta potrivită aflaţi în cadrul recenziei.

Design Xiaomi Mi A3

Secretul e în felul în care prinde lumina

Telefoanele Xiaomi Mi A au rămas fidele metalului, atât pentru generaţia Mi A1, cât şi Mi A2. Deja pe Mi A2 ideea de design unibody metalic părea învechită, dar Xiaomi a riscat. Xiaomi Mi A3 nu îşi mai asumă riscuri şi merge pe sticlă, care acoperă spatele şi prinde lumina sub forma unei litere "S".

Video-review Xiaomi Mi A3, secțiunea design

E un spate foarte arătos, ce aminteşte de Huawei P30 Lite puţin, aş zice. Vine pe gri, alb sau albastru, pe această din urmă nuanţa având-o noi la teste. Avem protecţie Gorilla Glass 5 în faţă şi spate şi ceea ce pare a fi o ramă metalică acoperită cu plastic. Talia este de 8.5 mm şi greutatea de 173.8 grame, un pic cam mare pentru o diagonală de 6 inch, dar nu sesizabil.

Utilizarea cu o singură mână e comodă, pentru că avem de-a face cu un telefon îngust aici şi am ajuns OK şi la butoanele fizice. Camera tripla verticală din spate mă duce cu gândul puţin la Xiaomi Mi 9. Spatele atrage ceva amprente, dar nu exagerat. E un telefon mult mai sexy decât predecesorii săi, asta e sigur şi vine cu un breton discret pentru camera selfie, dar şi o bărbie mare, proeminentă.

Un design reuşit, cu nimic mai prejos decât seriile Galaxy A şi Huawei P Lite sau Mate Lite.

Display Xiaomi Mi A3

Luminos, Super AMOLED, dar.... HD

Xiaomi Mi A3 reuşeşte să rezolve problema camerelor de pe Mi A2 şi Mi A1, dar creează una nouă: ecranul. Asta la prima vedere cel puţin, pentru că un ecran cu rezoluţie HD nu pare gata să facă furori în 2019, până la proba contrarie.

Video-review Xiaomi Mi A3, secțiunea display

În primul rând avem un panou Super AMOLED aici de 6.01 inch, cu rezoluţie de 1560 x 720 pixeli şi aspect 19.5:9. Are muchii destul de groase şi breton picătură pentru camera selfie. La vizionarea de video pe YouTube sau în playerul dedicat am remarcat marginile mari negre, sus şi jos, care te pot distrage de la video. Pe de altă parte, ecranul e luminos, culorile sunt vii şi avem şi un contrast solid, chiar şi la soare.

Unghiul de vizualizare e larg, iar la jocuri şi vizionare video nu o să simţi că ai doar HD şi nu FHD. Doar dacă iei la bani mărunţi ecranul şi te uiţi pe text pe fundal gri sau alb poţi observa pixeli ceva mai clar, dacă 90% din public nu o să vadă diferenţele. Am făcut şi testul cu luxmetrul şi am ajuns la 484 LUX, deci peste Samsung Galaxy A40, A50 şi Huawei P30 Lite.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 88.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 89.Samsung Galaxy A40483 (LUX)
 • 90.Huawei Honor 5X482 (LUX)
 • 91.LG G7 ThinQ482 (LUX)
 • 92.Samsung Galaxy A50482 (LUX)
 • 93.Xiaomi Redmi Note 3 Pro481 (LUX)
 • 94.Samsung Galaxy S5480 (LUX)
 • 95.Allview X4 Soul Xtreme480 (LUX)
 • 96.Apple iPhone SE479 (LUX)

E sub Galaxy A70 şi Moto Z3 Play totuşi. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar setările dedicate sunt Night Light, Adaptive Brightness, mărime a fontului şi Ambient Display. Cine are ca SINGURA ezitare rezoluţia înainte de achiziţie are o soluţie clară: mergi şi vezi telefonul la un magazin, un prieten care îl are eventual. Doar aşa îţi vei da seama dacă se simte diferenţa între FHD şi HD sau nu.

 • 1234
Xiaomi Mi A38,9510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×