Xiaomi Pocophone F1 Review (Introducere, Design, Display)

6.972 ori
<b>Xiaomi Pocophone F1 Review</b>Ne plac exclusivităţile şi ne-a plăcut să fim primii pe glob care au pus mâna pe Xiaomi Pocophone F1. Mai ales că este un gaming device cu surprize plăcute. Este probabil cel mai prost păstrat secret din lume şi a pus România pe harta globală a doua oară

Introducere

Ne plac exclusivităţile şi ne-a plăcut să fim primii pe glob care au pus mâna pe Xiaomi Pocophone F1. Mai ales că este un gaming device cu surprize plăcute. Este probabil cel mai prost păstrat secret din lume şi a pus România pe harta globală a doua oară în câteva luni, apărând în magazine locale fără să fie lansat încă, exact ca Xiaomi Mi A2. Asta deși nici măcar nu avem filiala Xiaomi la noi.

Xiaomi Pocophone F1 este un telefon cu procesor Snapdragon 845, care sacrifică ecranul şi designul sexy în favoarea puterii pure. E ca o maşină schelet urâtă din Mad Max care are un motor V8 bestial şi foarte puternic. PCGarage.ro vinde acest telefon la suma de 1.798 lei, preţ excelent pentru un model cu Snapdragon 845. Mai are şi 6 GB RAM şi o cameră duala în spate, dar şi breton.

Bateria e o altă vedetă ascunsă, cu capacitate de 4000 mAh. Pe toate acestea le disecăm în cele ce urmează.

Design Xiaomi Pocophone F1

Tras din daltă, nu din pensulă

În vreme ce unii nu ştiu cum să mai pună sticlă pe telefoane în cantitate cât mai mare, Xiaomi nu ştie cum să facă compromisuri mai bine încât să ne ofere cel mai bun CPU la preţ mic. Un astfel de sacrificiu se face pe Xiaomi Pocophone F1, unul dintre puţinele telefoane cu spate din policarbonat văzute de mine în ultima vreme.

Se simte greu, dar totuşi solid în mână şi mă amuză cum se schimbă pretenţiile omului. În 2015 sau 2016 aş fi zis "e un design OK", acum au sticlă sau imitaţie de sticlă până şi modelele entry level. Pe de o parte e bine oarecum, pentru că Xiaomi a evitat supraîncălzirea în spoturi asociată sticlei şi metalului. Aderența este OK la acest model, dar la estetică nu excelează. Nu va câştiga vreun concurs de frumseţe şi nici nu e uşor de folosit cu o singură mână.

Are butoane comode şi cu feedback bun şi e grosuţ la 9 mm în talie şi greu la 186.5 grame. Ca o comparaţie Xiaomi Mi 8 are 7.6 mm şi 175 de grame şi vine cu diagonală mai mare. Pocophone F1 are totuşi ramă metalică şi nu pare uşor de îndoit dacă îl pui în buzunarul din spate. Nu se simte deloc premium, dar e comod la gaming şi filme. Noroc că avem husă la pachet să îl mai mascăm puţin dacă avem retina prea fină pentru aşa look.

Display Xiaomi Pocophone F1

Panou mare, generic

Xiaomi Pocophone F1 nu sare pragul de 6 inch cu diagonală sa, cum am tot văzut la multiple telefoane din China. Se mulţumeşte cu un panou de 5.99 inch, iar reţeta e clasică. Are breton, dar mai mult ca să îl bifeze, iar panoul IPS LCD oferă rezoluţie de 2246 x 1080 pixeli.

Xiaomi Pocophone F1 Ecran

Ecranul are aspect 18:9, iar bretonul pare cam lat pentru preferinţele mele. E aproape dublu faţă de ce oferă un Huawei P20 Lite. Experienţa de vizualizare video a fost asimetrică, cu zona din dreapta având colţuri rotunjite şi cea din stânga fiind o linie dreaptă, cum am păţit la ZenFone 5. Aş zice că luminozitatea e medie la acest ecran, culorile sunt cam calde, contrastul e mediocru la soare, dar avem unghiuri de vizualizare OK.

Xiaomi Pocophone F1 Ecran la microscop

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 378 LUX. Sub pragul general acceptat drept bun de 400 LUX. Chiar dacă e un rezultat OK, nu e suficient pentru un wannabe flagship. Depăşeşte totuşi Huawei P20 Lite, LG G5 şi HTC U12+. Rămâne în acelaşi timp sub HTC U11, LG G4 şi Motorola Moto Z Play.

Setările ecranului sunt destul de generoase, incluzând luminozitate, un Reading Mode cu slider pentru intensitate, plus reglaje de contrast şi colorit. Avem opţiunile Default, Warm şi Cool, plus o paletă de culori din care să alegem. Contrastul se reglează pe următoarele coordonate: Auto, Increased Contrast şi Standard. Nu aş zice că se simte semnificativ vreo schimbare de opţiune. Putem şi să ascundem bretonul şi să umblăm la mărimea textului. Un ecran mediu şi atât.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 240.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 241.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)
 • 242.Vernee Thor377 (LUX)
 • 243.UMi Plus E376 (LUX)
 • 244.UMi Super376 (LUX)
 • 245.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 246.Sony Xperia Z1373 (LUX)
 • 247.Xiaomi Redmi Note 7372 (LUX)
 • 248.Xiaomi Redmi Note 8T372 (LUX)
 • 1234
Xiaomi Pocophone F1, Xiaomi Poco F19,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×