Xiaomi Redmi Note 4X Review (Introducere, Design, Display)

7.756 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 4X Review</b>A trecut ceva vreme de la ultimul terminal Xiaomi testat, ceea ce nu e neapărat ceva rău, pentru că avem ocazia să luăm contact cu MIUI 8 şi să îl comparăm cu vechiul software. Vedeta acestei recenzii este Xiaomi Redmi Note 4X, un phablet upper midrange..

Introducere

A trecut ceva vreme de la ultimul terminal Xiaomi testat, ceea ce nu e neapărat ceva rău, pentru că avem ocazia să luăm contact cu MIUI 8 şi să îl comparăm cu vechiul software. Vedeta acestei recenzii este Xiaomi Redmi Note 4X, un phablet upper-mid-range care a văzut lumina zilei la începutul acestui an. Costă 215 dolari acum la GearBest.com, dar atunci când a sosit la noi în teste ajungea la doar 143.99 dolari după aplicarea codului cupon "NoteA4X".

Terminalul vine în 2 versiuni, una cu 4 GB RAM şi 64 GB stocare şi una cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare. Pe această din urmă o testăm noi, de altfel. Ultimele 2 telefoane Xiaomi care au ajuns la Mobilissimo.ro au stabilit recorduri la nivel de baterie şi judecând după capacitatea bateriei lui Redmi Note 4X, nici el nu sta rău la acest capitol.

Ce poate phablet-ul metalic de 5.5 inch aflaţi în următoarele rânduri. El concurează în acelaşi segment cu Motorola Moto M, ASUS ZenFone 3, terminalele Huawei Honor sau Huawei Nova.

Design Xiaomi Redmi Note 4X

Între generic şi discret, lat şi comod

Dacă Xiaomi Mi 5 a fost un elev rebel, care era cool la liceu, Xiaomi Redmi Note 4X e bărbatul matur şi aşezat, calm şi discret în comportament. Disponibil pe auriu, roz, negru, argintiu sau albastru, acest telefon are corp metalic unibody, abordare deja clasică pentru un midrange modern.

Remarcăm un spate cu margini uşor curbate şi un panou din sticlă la rândul său uşor curbat la margini. Telefonul stă bine în mâna utilizatorului, cu toate că e destul de lat la 76.3 mm, chiar şi faţă de Galaxy Note 5, cu lăţimea sa de 76.1 mm. E totuşi un smartphone mai puţin lat decât ASUS ZenFone 3 cel de 5.5 inch, care ajunge la 77.4 mm în lăţime.

Construcţia e solidă, butoanele sunt comode, dar utilizarea cu o singură mână nu e chiar lejeră, din cauza dimensiunii. Acest handset măsoară 8.45 mm în grosime, cântăreşte 165 de grame, ceea ce îl face mult mai uşor decât iPhone 7 Plus cel de 188 de grame, dar şi ceva mai gros (7.7 mm pentru modelul Apple). E şi mai gros decât ASUS ZenFone 3 de 5.5 inch şi cu 10 grame mai greu.

Construcţia e solidă, telefonul e elegant şi decupajele pentru antene sunt foarte discrete. E un telefon oarecum generic, e drept, dar nu cade în vreo capcană sau clişeu pe care să nu îl iertăm.

Display Xiaomi Redmi Note 4X

Fără recorduri, e doar ce trebuie

Cea mai generică diagonală în ziua de azi este de 5.5 inch, aşa că flagship-urile de 5.15 inch au început să pară ciudăţenii şi mă refer aici la Xiaomi Mi 6. În schimb Xiaomi Redmi Note 4X aderă la clasica abordare de 5.5 inch şi propune un panou IPS LCD de 5.5 inch cu rezoluţie Full HD.

Ecranul lui Xiaomi Redmi Note 4X vazut la microscop

Primim şi screen to body ratio de 72.3% şi densitate de 401 ppi. Pentru că nu avem player video preinstalat, am folosit aplicaţia Gallery pentru playback video. Experienţa de vizualizare ne-a adus luminozitate OK, contrast rezonabil şi culori bine calibrate. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar pixelii au aranjament RGB Stripes, după cum ne arată microscopul.

La testul cu luxmetrul am atins 380 LUX (340 sau 345 pe margini, dar nu se vede diferenţa), un rezultat doar OK şi atât. Depăşim măcar HTC One M9 şi LG G5, dar rămânem sub Huawei Honor 8 şi LG G4. Setările la nivel de Display sunt destul de variate, incluzând luminozitate, Reading Mode (reduce glare şi avem şi un slider pentru tărie), Culori (cald, rece, standard) şi Contrast (auto, crescut sau standard).

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 233.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 234.Nokia 6380 (LUX)
 • 235.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 236.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)
 • 237.Vernee Thor377 (LUX)
 • 238.UMi Plus E376 (LUX)
 • 239.UMi Super376 (LUX)
 • 240.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 241.Sony Xperia Z1373 (LUX)

Mai reglăm şi mărimea textului şi găsim şi clasicele funcţii "double tap to wake". Muchiile ecranului au dimensiuni medii şi per total acesta este un display rezonabil de bun pentru un telefon midrange, chiar dacă nu muta munţii din loc cu luminozitatea sa.

 • 1234
Xiaomi Redmi Note 4X9,0210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×