Ceasurile smart le vor depăşi pe cele standard în următorii 4 ani la capitolul livrări; Iată şi alte predicţii de la IDC!

595 ori
<b>Ceasurile smart le vor depăşi pe cele standard în următorii 4 ani la capitolul livrări; Iată şi alte predicţii de la IDC!</b>IFA 2015 ne-a adus c&acirc;teva debuturi interensate de smartwatchuri, fie că e vorba de Samsung Gear S2, Huawei Watch sau de Moto 360 2015. Cu toate acestea analiştii sunt mai interesaţi de evoluţia lui Apple Watch, care va primi foarte cur&acirc;nd...

IFA 2015 ne-a adus câteva debuturi interensate de smartwatchuri, fie că e vorba de Samsung Gear S2, Huawei Watch sau de Moto 360 2015. Cu toate acestea analiştii sunt mai interesaţi de evoluţia lui Apple Watch, care va primi foarte curând actualizarea la noua platforma software. Între timp un studiu IDC ne oferă o viziune asupra întregului segment al purtabilelor.

Piaţa purtabilelor continua să crească, predicţiile indicând că 76.1 milioane de unităţi vor fi livrate în acest an, faţă de 28.9 milioane în 2014. Până în 2019 se va ajunge la 173.4 milioane de unităţi livrate pe an, iar acest ritm de creştere va duce la vânzări mai ridicate de smartwatchuri decât de ceasuri standard până la finalul anului 2018. La ora actuală Apple watchOS are o cotă de 58.3% din piaţa platformelor smartwatch, în vreme ce Android Wear ajunge la 17.4%.

Pebble OS are 8.7%, iar Tizen doar 6.7% şi spun "doar" pentru că mă aşteptam la mai mult aici. Următorii ani vor aduce mutări în aceste cote de piaţă, Android Wear urmând să crească pe măsură ce tot mai mulţi producători lansează ceasuri cu acest OS la bord. Vor apărea de asemenea tot mai multe platforme proprietare şi experimentale, mai ales în zona de fitness.

Va fi interesant de văzut cum rezistă Apple presiunii rivalilor săi în zona smartwatch, mai ales că piaţa începe să fie tot mai populată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×