CES 2019: IBM Q System One este primul computer cuantic comercial şi începutul unei noi ere

1.964 ori
<b>CES 2019: IBM Q System One este primul computer cuantic comercial şi începutul unei noi ere</b>La CES 2019 nu se lansează doar gadget-uri din epoca 5G, produse Smart Home şi platforme robotice, ci şi computerele viitorului. IBM a prezentat primul computer cuantic comercial, IBM Q System One şi aflaţi de ce aceasta este o mare

La CES 2019 nu se lansează doar gadget-uri din epoca 5G, produse Smart Home şi platforme robotice, ci şi computerele viitorului. IBM a prezentat primul computer cuantic comercial, IBM Q System One şi aflaţi de ce aceasta este o mare realizare în rândurile următoare.

Acest sistem de 20 qubit combină într-un singur șasiu - mecanisme de computing tradiţional şi de computing cuantic. Poate fi folosit pentru aplicaţii business, dar şi pentru cercetare şi dezvoltare, în studii. IBM Q System este uriaş, având 2.7 metri înălţime şi 2.7 metri lăţime. Este acoperit cu o sticlă de borosilicat de 1.2 cm grosime.

IBM Q System One

Este primul computer cuantic care se poate folosi în afara laboratorului. Include şi un segment uriaş pentru răcire şi în ciuda faptului că sună impresionant, e departe de puterea pe care o generează maşinăriile din laboratoarele americane şi chineze. Qubits-ii de aici nu pot fi folosiţi mai mult de 100 de microsecunde. Orice de la vibraţii la zgomot ambiental şi fluctuații de temperatură sau valuri electromagnetice pot face qubits să îşi piardă proprietăţile necesare pentru calculul aflat în proces.

Q System One foloseşte o serie de cadre metalice din aluminiu şi oţel care izolează zonele vitale de carcasa exterioară. Ce este un Qubit? În computing-ul cuantic, un Qubit sau Quantum Bit este o unitate de bază a informaţiei cuantice. Este varianta cuantică a bitului binar (0 sau 1), dar cu două stări. Exemplele includ rotirea unui electron care se poate face pe 2 niveluri, sau polarizarea unui foton. În sistemele clasice un bit poate fi doar 1 sau 0. Mecanica cuantică îi permite unui Qubit să fie în ambele stări deodată prin superpoziție. 

Sistemul e gândit să rezolve probleme care sunt prea complexe şi exponenţiale pentru un sistem clasic. IBM îl consideră mai degrabă o operă de artă şi un soi de monument de computing, decât un computer cu adevărat util pentru o companie. Doar partenerii IBM pot cumpăra aşa ceva şi produsul vine cu propriul firmware care va administra funcţionarea sistemului şi va oferi upgrade-uri fără downtime.

Omul de rând va putea și el totuși închiria putere de 16 Qubit via servicii cloud IBM în viitorul apropiat. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×