China contraatacă: iPhone-urile sunt interzise pe fondul unei dispute pe bază de brevete Qualcomm

2.332 ori
<b>China contraatacă: iPhone-urile sunt interzise pe fondul unei dispute pe bază de brevete Qualcomm</b>China foloseşte o firmă americană ca proptea în războiul sau cu SUA. Cât de ironic e asta? Cum SUA ataca Huawei de ceva vreme, acum China răspunde tot prin lovirea unei companii pilot a americanilor, Apple. Aflăm că tribunalele din China au interzis..

China foloseşte o firmă americană ca proptea în războiul sau cu SUA. Cât de ironic e asta? Cum SUA atacă Huawei de ceva vreme, acum China răspunde tot prin lovirea unei companii pilot a americanilor, Apple. Aflăm că tribunalele din China au interzis vânzările de iPhone-uri, folosind ca scuză procesele pentru brevetele Qualcomm.

Apple şi Qualcomm sunt angajate în dispute pe bază de brevete de ceva vreme, într-un duel ce nu pare gata să se termine prea curând. Deocamdată ştim că un tribunal din China a dat interdicţie la vânzarea de iPhone-uri, iar vestea a fost confirmată de către Qualcomm. Tribunalul din Fuzhou a acceptat cererea Qualcomm pentru două sancţiuni şi interdicţii aplicate contra a 4 filiale Apple.

Acestea au primit interzis la vânzarea de iPhone-uri în China. Iată şi modelele vizate:

  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X

Qualcomm declară răspicat faptul că Apple beneficiază de tehnologiile şi proprietăţile sale intelectuale fără a oferi compensaţii. Apple insistă pe faptul că e vorba despre tehnologie standard, care ar trebui să fie disponibilă fără extra taxe. Cazul din China implica brevete pentru tehnologii care le permit consumatorilor să ajusteze şi reformateze fotografii sau să administrează aplicaţii folosind un ecran tactil.

Apple numeşte acest caz o "mutare disperate a unei companii ale cărei practici ilegale sunt investigate în toată lumea". Mai mult decât atât Tim Cook and co declară că brevetele au fost deja invalidate. Posibil ca disponibilitatea chinezilor să faulteze Apple să vină din faptul că CFO-ul Huawei a fost arestat recent şi ar urma să fie extrădat în SUA, riscând 30 de ani de închisoare.

China e o piaţă vitală pentru Apple, care i-a adus 11 miliarde de dolari doar în ultimele 3 luni, 18% din veniturile sale totale. Tim Cook face des vizite acolo. Conflictul e departe de a fi gata.

Mulțumim Gabriel pentru pont!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×