Se lasă cu arestări la Huawei: fata fondatorului companiei şi CFO Huawei, Sabrina Meng a fost arestată în Canada

2.504 ori
<b>Se lasă cu arestări la Huawei: fata fondatorului companiei şi CFO Huawei, Sabrina Meng a fost arestată în Canada</b>Pe final de săptămână lucrătoare aflăm o veste neașteptată din tabăra Huawei, aceea că fata fondatorului companiei și anume Sabrina Meng tocmai ce a fost arestată în Canada. Motivul arestului este că Sabrina, actual CFO al Huawei

Chiar dacă Trump şi preşedintele chinez au pus în standby duelul economic între cele două ţări, asta nu înseamnă că nu există încă înţepături cu Huawei. Cel mai nou episod e unul grav dacă mă întrebaţi pe mine, implicând arestarea CFO-ului Huawei, Sabrina Meng Wanzhou.

Sabrina este şi fiica fondatorului Huawei şi a fost arestată în Vancouver pe 1 decembrie, pentru încălcarea sancţiunilor impuse de SUA către Iran. Vă reamintesc că şi ZTE a avut probleme din aceeaşi privinţă, vânzând tehnologie Iranului deşi nu avea voie din cauza unui embargo international. SUA vrea extrădarea Sabrinei, iar audierea pentru cauţiune are loc mâine. Autorităţile de la Beijing au solicitat clarificări cu privire la această arestare din Canada.

China a început deja acţiuni de protest către Washington şi Ottawa şi a oferit asistență consulară angajatei Huawei. Meng ar urma să îi succeadă tatălui său la cârma gigantului chinez, de aici şi gravitatea situaţiei. Motivul arestării este faptul că oficialul Huawei a încercat să fenteze embargo-ul comercial impus de SUA Iranului. De obicei se lasă cu o amendă şi sancţiuni când se încarcă acorduri de gen, dar nu cu arestări.

ZTE a avut toată conducerea demisă şi a fost penalizată cu sute de milioane de dolari. Huawei părea să joace după reguli totuşi... În ultima săptămână am aflat şi că Noua Zeelandă şi Marea Britanie vor evita să folosească echipamente Huawei la nivel local, de teama spionajului. Arestarea aceasta ar putea sparge armistiţiul dintre Trump şi Xi Jinping.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×