După o nouă rundă de negocieri, SUA decide să amâne majorările de tarife pentru bunurile importate din China

1.093 ori
<b>După o nouă rundă de negocieri, SUA decide să amâne majorările de tarife pentru bunurile importate din China</b>Deși războiul comercial China-SUA continuă, iată că la orizont pare că lucrurile se mai liniștesc. Aflăm că în cursul zilei de ieri a fost purtată o nouă rundă de negocieri, Donald Trump declarând faptul că a încheiat un acord

Deși războiul comercial China-SUA continuă, iată că la orizont pare că lucrurile se mai liniștesc. Aflăm că în cursul zilei de ieri a fost purtată o nouă rundă de negocieri, Donald Trump declarând faptul că a încheiat un acord provizoriu cu guvernul chinez pentru amânarea majorărilor de tarife pentru bunurile importate din China în SUA ce erau programate să intre în vigoare chiar de săptămâna viitoare.

Vorbim aici despre amânarea majorării pentru bunuri în valoare de 250 miliarde de dolari. Trump spune că negocierile au condus la încheierea unui acord "Phase 1" care va fi pus pe hârtie în câteva săptămâni și pe care ambele părți îl vor semna oficial luna viitoare. Dacă se va ajunge în acest punct al semnării, acordul va asigura o ușurare pentru fermierii și întreprinderile americane ce au avut de suferit în cadrul acestui război comercial.

Acordul ar include și angajamentul Chinei de a cumpăra anual produse agricole americane în valoare de 40-50 miliarde de dolari. De asemenea s-ar consolida astfel și proprietatea intelectuală americană iar companiile de servicii financiare ar avea un acces mai mare pe piața din China. Aflăm și că Beijng-ul și Casa Albă și-au luat angajamentul de a fi mai transparenți în modul în care setează valoarea monedei locale, yuan-ul.

Administrația Trump a acuzat China de setarea unei valori mai mici pentru yuan cu scopul de a avea un avantaj de preț în exporturile pe piețe străine. Detaliile complete ale acestui acord vor fi anunțate în noiembrie atunci când va fi semnat oficial și rămâne să aflăm pe parcurs ce alte mențiuni mai sunt incluse aici. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×