Facebook Marketplace vine în România, ca rival pentru OLX; Puteţi vinde şi cumpăra acum produse direct pe Facebook

2.784 ori
<b>Facebook Marketplace vine în România, ca rival pentru OLX; Puteţi vinde şi cumpăra acum produse direct pe Facebook</b>Finalul de toamnă ne aduce pe lângă debutul lui Spotify în ţara noastră şi debutul lui Facebook Marketplace. Acest serviciu integrat în Facebook este o piaţă online de desfacere, pentru utilizatorul de rând sau mici afaceri.

Finalul de toamnă ne aduce pe lângă posibilul debut al Spotify în ţara noastră şi debutul lui Facebook Marketplace. Acest serviciu integrat în Facebook este o piaţă online de desfacere, pentru utilizatorul de rând sau mici afaceri. Platforma reprezintă un rival clar pentru OLX.ro şi alte site-uri de anunţuri de vânzare, poate chiar și pentru eMAG.

Marketplace este funcţională în 25 de ţări, iar vânzătorii şi potenţialii cumpărători pot interacţiona prin profilurile de Facebook. Vânzarea şi cumpărarea există deja pe FB, prin intermediul Facebook Groups, de aici şi nevoia unui nou sistem. Peste 550 de milioane de utilizatori din toată lumea accesează lunar grupuri dedicate vânzărilor şi cumpărărilor, declară reprezentanţii Facebook.

Facebook Marketplace

Serviciul era inaugurat în SUA anul trecut şi sosea în Europa în această vară. Odată cu România intră în sistem, şi Grecia, Malta, Cipriu, Bulgaria, Estonia, Croaţia sau Slovenia. Trebuie spus că Facebook nu este la prima încercare de genul, dând greş cu o altă platforma Marketplace în 2007, pe care a cedat-o unei companii numite Oodle. Funcţionalitatea Marketplace se poate accesa chiar acum în România prin iconul dedicat din aplicaţia mobilă.

Pentru a putea posta un anunţ pe această platformă trebuie să faceţi fotografii produselor, să le scrieţi numele şi descrierea şi evident şi preţul. Va trebui să detaliaţi şi locul de unde se poate cumpăra obiectul şi să îl încadraţi într-o categorie. Anunţurile sunt organizate în funcţie de proximitate. O veste bună e că nu sunteţi taxaţi pentru a utiliza serviciul Facebook Marketplace. Transparenţa şi siguranţa sunt alte 2 aspecte pe care s-a mizat mult pentru acest serviciu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×