Google Home a depăşit vânzările de modele Amazon Alexa pentru prima oară; Meritul îl are Google Assistant

1.205 ori
<b>Google Home a depăşit vânzările de modele Amazon Alexa pentru prima oară; Meritul îl are Google Assistant</b>Pentru prima dată în istorie iată că boxele Google Home au depășit vânzările realizate de Amazon pentru boxele echipate cu Alexa, detaliu de care suntem informați prin intermediul unui raport. În lista de față sunt incluse și alte nume

Pentru prima oară de când boxele inteligente au devenit mainstream, Google a depăşit Amazon în acest segment de produs. Boxele Google Home le-au depăşit pe cele Amazon Echo în livrări pentru prima oară, cel puţin aşa indică cele mai noi studii. Meritul e clar al lui Google Assistant.

Deocamdată nu există vreo ameninţare pentru locul 1 sau 2, Homepod şi Siri fiind mult în spate. Amazon a fost un pionier, cu Alexa debutând în 2014 şi ajungând vedetă prin apariţia în serialul "Mr. Robot" pe boxa Echo. Google se trezea mai târziu, în 2016 cu Google Home, punând tehnologia lui Assistant pe o boxă care arăta ca un odorizant. Amazon a continuat să producă rivali, unii compacţi ca Echo Dot sau unii mai complecși precum Echo Show, cu ecran la pachet.

Totuşi ecartul a fost anulat de Marele G, conform celor de la Canalys. În trimestrul 1 al anului 2018 Google şi-ar fi adjudecat locul întâi pe piaţa smart speaker, la capitolul vânzări globale. Cifrele arată astfel: Amazon a livrat 2.5 milioane de unităţi Echo în primele 3 luni ale anului, faţă de 3.2 milioane de unităţi Google Home. Creşterea sună impresionant, faţă de anul anterior, fiind una de 483%.

Amazon a crescut cu doar 8%. Trebuie spus şi că Google şi Amazon au fost vagi cu privire la vânzări, preferând să dea detalii doar despre livrări. Canalys se bazează mai degrabă pe estimări. Analiştii afirmă că Google ar fi ieşit în fața Amazon prin disponibilitatea retailerilor de a îi promova produsele versus cele Amazon. Skill-urile lui Alexa ar putea-o aduce înapoi în top în perioada următoare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×