Google plăteşte Apple cu 9 miliarde de dolari pe an pentru a rămâne motorul de căutare standard pe iPhone

4.194 ori
<b>Google plăteşte Apple cu 9 miliarde de dolari pe an pentru a rămâne motorul de căutare standard pe iPhone</b>Chiar dacă Google şi Apple sunt rivali la cuţite, pe piaţa platformelor mobile, Apple a fost des nevoită să apeleze la soluţiile Google, în lipsa unora proprii. Spre exemplu iPhone-urile au folosit Google Maps ani buni până să apară Apple Maps, iar la..

Chiar dacă Google şi Apple sunt rivali la cuţite, pe piaţa platformelor mobile, Apple a fost des nevoită să apeleze la soluţiile Google, în lipsa unora proprii. Spre exemplu iPhone-urile au folosit Google Maps ani buni până să apară Apple Maps, iar la motoare de căutare Google pare alegerea logică. Evident nu fără o remuneraţie gigantică…

Surse apropiate de cele două companii afirma că Google ar plăti 9 miliarde de dolari pe an spre Apple pentru ca motorul său de căutare să fie opţiunea standard pe iPhone şi iPad. Pare o decizie logică să oferi asta default pe Safari Mobile. Yahoo este practic casat, iar Bing nu a prins niciodată la public. Apple permite totuşi setarea unui alt motor de căutare default pe iPhone, precum Bing sau alternative din China.

Grosul veniturilor Google vine din reclame şi nici nu vrea să mă gândesc câte miliarde de dolari face din reclamele afişate în căutările de pe iPhone. Dacă informaţia de mai sus cu cele 9 miliarde e zvon, ce ştim sigur e că există un document dintr-un caz judecat în 2014, în care aflăm că Google plătea pe atunci 1 miliard de dolari pe An celor de la Apple pentru a avea motorul de căutare pus default în Safari.

Analiştii afirmă că taxa anuală a crescut considerabil, iar anul trecut suma a sărit de 3 miliarde de dolari. Analistul Goldman Sachs Rod Hall este cel care "propune" suma cea nouă de 9 miliarde. Totul este o estimare şi nu vom afla niciodată nimic de la Google sau Apple, poate doar dacă se vor judeca și vor fi obligați să o facă. Pentru 2019 analiştii prezic un salt al sumei al 12 miliarde de dolari.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×