Google prezintă un nou launcher Chrome OS, axat pe experienţa touch (Video)

2.798 ori
<b>Google prezintă un nou launcher Chrome OS, axat pe experienţa touch (Video)</b>Cei de la Google pun mare accent și pe sistemul de operare Chrome OS pe care îl vedem la bordul terminalelor de tip notebook supranumite și chromebook. Acest OS se pare că a primit de curând un nou launcher ce este axat pe experiența touch

Chrome OS a primit un boost de popularitate de când a primit suport pentru aplicaţiile Android şi Play Store, iar acum are parte şi de un launcher nou. Acesta aminteşte de Pixel Launcher şi e axat pe experienţa touch.

Chrome OS

Chrome OS este o platformă versatilă, menită să ruleze pe laptop-uri, computere şi tablete hibrid, deci e greu să împaci pe toată lumea când vine vorba de experienţa de utilizare şi navigare. Google a lansat prin canalul Canary, folosit pentru cele mai timpurii build-uri, cel mai nou launcher Chrome OS axat pe touch. Îl vedeţi în acţiune în clipul de mai jos, postat de Francois Beaufort, evangelist Chrome şi Chromium.

Astfel, observăm că la o singură atingere a butonului launcher sau a celui Search apare noua experienţă. Se bazează pe o bară de căutare Google în prim plan şi câteva aplicaţii sugerate. Cu un swipe în sus vedem toate aplicaţiile de pe terminalul cu Chrome OS, cam cum facem şi la Android. Bara Google rămâne mereu disponibilă, indiferent ce facem şi ne permite atât să scriem termeni de căutare, cât şi să îi rostim prin comandă vocală.

Deocamdată totul e în faza de test şi nici măcar în beta nu e. Cine are un terminal cu Chrome OS, trebuie să activeze Developer Mode şi apoi să ajungă în Canary. Asta se face prin apăsarea şi ţinerea apăsat a lui Refresh şi Escape şi apoi apăsarea butonului Power. De aici se activează Developer Mode şi intraţi în Canary prin comenzi de terminal (chrome://flags/#enable-fullscreen-app-list).

Mare atenţie totuşi, căci softul nu e stabil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×