MediaTek anunță lansarea procesorului P15 Helio; se promite o creștere a performanței cu 10% față de predecesor

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 645 ori
<b>MediaTek anunță lansarea procesorului P15 Helio; se promite o creștere a performanței cu 10% față de predecesor</b>Producătorul chinez MediaTek anunță astăzi lansarea procesorului P15 Helio - un chipset din zona mid-range ce aparent ar oferi o performanță cu 10% mai mare față de predecesorul P10. Noul procesor vine la pachet alături de un chip grafic Mali-T860MP2,

Numeroase smartphone-uri au optat anul acesta pentru procesorul MediaTek Helio P10, un procesor octa-core ce a oferit performanțe bune puse în raport cu prețul de vânzare al terminalelor mobile. Astăzi, compania producătoare anunță lansarea succesorului său numit Helio P15 - un procesor ce va ajunge pe smartphone-uri cel mai probabil până la sfârșitul acestui an, sau cel târziu la începutul anului viitor.

Avem în continuare de-a face cu un procesor cu 8 nuclee care de această dată sunt tactate la 2.2 GHz (vs. 2 GHz pe Helio P10), iar chip-ul grafic ales este Mali-T860MP2. Potrivit celor de la MediaTek, noul procesor ce este construit folosindu-se procesul de fabricație p 28nm oferă o performanță sporită cu 10% față de predecesorul său. 

Primim aici suport pentru conectivitate A-GPS, Glonass/Beidou, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, și suport pentru până la 4 GB memorie RAM LPDDR3. Smartphone-urile ce vor adopta acest chipset, pot opta pentru camere foto de până la 21 megapixeli, și pentru display-uri cu rezoluție maximă de 1920 x 1080 pixeli. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×