MediaTek lansează un prototip de placă de dezvoltare pentru procesorul Helio X20

913 ori
<b>MediaTek lansează un prototip de placă de dezvoltare pentru procesorul Helio X20</b>De la debutul inițial al procesorului deca-core Helio X20, compania producătoare MediaTek a mai lansat și variante actualizate, cum este cazul lui Helio X25. Astăzi aflăm că firma chineză a lansat un prototip de placă de dezvoltare pentru procesorul

MediaTek lansa procesorul Helio X20 în vara trecută şi de atunci am văzut variante actualizate ale acestui model, precum Helio X25. Azi aflăm că producătorul asiatic de chipseturi a lansat un development board special bazat pe acest CPU, Helio X20.

Un development board e un soi de placă de bază care conţine un microprocesor şi minimul de dotări hardware pentru că un inginer să simuleze un produs finit ce include acel microprocesor. Astfel, programatorii şi dezvoltatorii se vor familiariza cu lucrul pe platforma MediaTek. Acest prototip ar fi aparent primul din industrie cu un setup Cortex A72 tri cluster şi deca core.

Lansarea nu e întâmplătoare, încununând eforturile în direcţia Internet of Things întreprinse de către MediaTek în ultima vreme. Gadgetul e menit pentru lucrul cu Android, iar dezvoltatorii pot folosi acest development board pentru a crea soluţii pentru produse de tip VR, tonomate, vitrine smart şi chiar sisteme auto. MediaTek s-a alăturat organizaţiei open source Linaro, pentru a duce la capăt proiectul.

Pentru început vom vedea placă de programare în Asia.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×