Microsoft a concediat sute de angajaţi fără vreun anunţ oficial, restructurările continuă

864 ori
<b>Microsoft a concediat sute de angajaţi fără vreun anunţ oficial, restructurările continuă</b>Cu ceva vreme &icirc;n urma Microsoft anunţa un plan de restructurare ce presupunea 18.000 de concedieri. Ultimul val al acestui program a avut loc &icirc;n această săptăm&acirc;nă, sute de angajaţi fiind puşi pe liber. &nbsp; Totul a &icirc;nceput...

Cu ceva vreme în urma Microsoft anunţa un plan de restructurare ce presupunea 18.000 de concedieri. Ultimul val al acestui program a avut loc în această săptămână, sute de angajaţi fiind puşi pe liber.

Totul a început anul trecut, în ideea de a aerisi organigrama companiei şi a restrânge sarcinile fiecărui departament, a economisi bani şi a elimina redundanta posturilor. Departamentul IT a avut cel mai mult de suferit în ultimele zile din cauza restructurărilor. Majoritatea tăierilor de joburi au avut loc la sediul companiei din Redmond.

Termenul maxim pentru încheierea celor 18.000 de reduceri de personal era 30 iunie, iar Microsoft pare a se fi mişcat mai rapid. Reţineţi că 18.000 de angajaţi reprezintă 14% din totalul de 127.000 de persoane ce lucrează la Microsoft. CEO-ul Satya Nadella a motivat decizia prin faptul că vrea să accelereze fluxul de informaţie şi să scadă birocraţia şi numărul de factori de decizie.

Mulţi dintre aceşti angajaţi proveneau şi din achiziţionarea Nokia Devices.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×