SUA susţine ghidul internaţional de etică în segmentul AI, dar nu toate ţările sunt de acord cu acesta

545 ori
<b>SUA susţine ghidul internaţional de etică în segmentul AI, dar nu toate ţările sunt de acord cu acesta</b>Un aspect care e mereu discutat când vine vorba de AI este cel de etică şi moralitate în fața alegerilor pe care inteligenţa artificială le face. Asta mai ales când vieţile umane sunt puse în pericol. Trebuie dezvoltat

Un aspect care e mereu discutat când vine vorba de AI este cel de etică şi moralitate în fața alegerilor pe care inteligenţa artificială le face. Asta mai ales când vieţile umane sunt puse în pericol. Trebuie dezvoltat un set de legi şi reguli pe care să le respecte toate companiile care lucrează cu AI şi bazele acestor reglementări au fost puse deja. SUA a aderat la ele, dar sunt şi ceva controverse.

SUA şi alte câteva ţări sunt gata să adopte o serie de legi care vor ghida utilizarea de AI pe viitor. Principiile de bază sunt unele de bun simţ precum respectarea drepturilor omului, valorilor democratice şi legilor. AI-ul ar trebui să fie sigur, deschis şi evident pentru utilizatori, iar producătorii de servicii, hardware şi alte bunuri cu AI vor răspunde pentru acţiunile lor. Este asigurată şi transparența acestor servicii şi produse.

Ghidul pentru reguli vine la pachet cu recomandări pentru guvernele de pe glob, pentru ca ele să îşi mărească finanţarea proiectelor AI şi să grăbească cercetarea şi implementarea inteligenţei artificiale. Trebuie de asemenea să aibă loc teste în medii nereglementate înainte de lansarea comercială. Ghidul va deveni public pe 22 mai şi este întocmit cu ajutorul a 50 de experţi în sectoarele private şi publice, oameni din guverne şi mari companii tech.

Donald Trump prioritizase de ceva vreme dezvoltarea AI-ului, aşa că nu ne miră aderarea rapidă a SUA la aceste servicii. Trebuie spus şi că vorbim de principii aici, de un ghid, nu de legi bătute în cuie. Ghidul va servi totuşi ca punct de pornire pentru legi. China nu este inclusă în pact încă… și probabil nu va fi câtă vreme mai are disputa cu SUA. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×