Telekom ar fi primit o ofertă nouă de la un grup de comunicaţii americano-britanic, United Group; Acesta ar dori întreg businessul

1.763 ori
<b>Telekom ar fi primit o ofertă nouă de la un grup de comunicaţii americano-britanic, United Group; Acesta ar dori întreg businessul</b>Cred că de mai bine de un an, poate chiar un an şi jumătate se zvoneşte că Telekom pregăteşte exit-ul din România, căutând un cumpărător. Sunt discuţii avansate cu Orange România şi cu Digi Communications, dar aceştia ar fi interesaţi doar de segmente..

Cred că de mai bine de un an, poate chiar un an şi jumătate se zvoneşte că Telekom pregăteşte exit-ul din România, căutând un cumpărător. Sunt discuţii avansate cu Orange România şi cu Digi Communications, dar aceştia ar fi interesaţi doar de segmente ale companiei, nu de întreg businessul. Acum a apărut încă un jucător în scenă, despre care avem detalii mai jos.

Cei de la United Group şi-ar fi exprimat interesul de a cumpăra Telekom România, iar acest grup de comunicaţii este unul controlat de fondul de investiţii americano-britanic BC Partners. Are deja operaţiuni în 7 ţări din regiune şi recent a semnat preluarea celor de la Vivacom, cel mai mare operator din Bulgaria. Tranzacţia aceea a fost agreata la suma de 1.2 miliarde de euro. United Group şi-a manifestat acum interesul pentru Telekom, singurul mare operator de la noi care nu a anunţat încât servicii 5G.

În mai 2019 United Group cumpărase şi operatorul Tele2 Croaţia contra sumei de 220 de milioane de euro. Faţă de Orange şi Digi, americano-britanicii ar fi interesaţi de Telekom ca un întreg. Orange România dorea integrarea operaţiunilor fixe ale operatorului magenta şi se discută la un moment dat despre aprobarea de la Guvern şi că s-a bătut palma deja. Digi Mobil ar vrea să cumpere reţeaua mobila Telekom, dar şi nu şi baza de clienţi asociată.

Între timp Telekom îşi continuă restructurările, iar 692 de angajaţi au plecat din grup. Programul de restructurare se apropie de final, după ce a pornit în aprilie. Telekom România număra la început de an 5800 de angajaţi. Sunt foarte curios să văd dacă îşi aruncă mănuşă în ringul 5G înainte de preluare sau după preluarea de către altă companie. Un anunţ înainte ar putea să îi crească valoarea prea mult şi să sperie cumpărătorul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×