Acordul final pentru vânzarea operațiunilor fixe Telekom România către Orange ar putea fi dat în această săptămână de Guvern

1.375 ori
<b>Acordul final pentru vânzarea operațiunilor fixe Telekom România către Orange ar putea fi dat în această săptămână de Guvern</b>Pe parcursul ultimelor luni am tot aflat cum evoluează procesul de exit al Telekom din România, recent aflând că operatorul Digi Mobil urmărește achiziția rețelei mobile Telekom dar nu și baza de clienți asociată. Știam că Orange

Pe parcursul ultimelor luni am tot aflat cum evoluează procesul de exit al Telekom din România, recent aflând că operatorul Digi Mobil urmărește achiziția rețelei mobile Telekom dar nu și baza de clienți asociată. Știam că Orange dorește să acapareze operațiunile fixe ale operatorului magenta iar acum aflăm că acordul final pentru tranzacție ar putea sosi chiar în această săptămână, după cum ne informează HotNews.ro.

Ei bine, surse din industrie indică faptul că Orange a bătut palma cu Telekom pentru achiziția operațiunilor fixe și că la ora actuală se așteaptă acordul final ce trebuie să vină din partea Guvernului. Descoperim că mâine pe data de 25 septembrie va avea loc o ședință la care vor lua parte reprezentați ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Comunicațiilor, Ministerului Justiției, Consiliul Concurenței, SRI și Serviciului de Informații Secrete. 

În această ședință se va discuta vânzarea segmentului Telekom cu pricina către Orange și acordul ar putea veni sub forma unei Hotărâri de Guvern. Statul român este implicat în această tranzacție datorită rolului de acționar minoritar prin intermediul Ministerului Comunicațiilor care deține 46% din acțiuni ale fostului Romtelecom.

Grupul elen OTE deține 54% din aceste acțiuni, grup controlat de către Deutsche Telekom (ce deține 40% din acțiunile OTE). Nu în ultimul rând aflăm că statul român are dreptul de preemțiune și că pentru o decizie ar trebui să angajeze o bancă de investiții care să analizeze situația. Sunt câteva scenarii posibile și le vedeți listate mai jos:

  1. Statul rămâne cu pachetul de acțiuni deținut în prezent
  2. Cumpără acțiuni de la DT/OTE
  3. Vinde la rândul său total sau parțial din acțiunile pe care le deține 

Așteptăm rezultatele ședinței ce va fi organizată mâine și revenim cu un update pentru a afla ce s-a decis privind vânzarea operațiunilor fixe Telekom către Orange. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×