Apple iPad va pierde cota dominantă de piață pe zona de tablete În 2013 În favoarea lui Android, conform unui analist

989 ori
<b>Apple iPad va pierde cota dominantă de piață pe zona de tablete În 2013 În favoarea lui Android, conform unui analist</b>Ceea ce puteam prevedea încă de la începutul anului trecut se va întâmpla în 2013: detronarea lui Apple iPad de pe primul loc la capitolul vânzări de tablete. E drept că locul său nu va fi luat de un singur producător ci de un întreg segment:...

Ceea ce puteam prevedea încă de la începutul anului trecut se va întâmpla în 2013: detronarea lui Apple iPad de pe primul loc la capitolul vânzări de tablete. E drept că locul său nu va fi luat de un singur producător ci de un întreg segment: cel al tabletelor Android. Vestea vine de la analistul Sameer Singh, de la compania Finvista Advisors.

Astfel, dacă în 2010 Apple iPad avea o cotă de piață de 87% în segmentul de tablete, acum în trimestrul 3 2012 cota a ajuns la doar 50.4%. Trendul va continua, pe măsură ce și tabletele Android cresc în vânzări. Analizând piețele, Singh a descoperit că la capitolul livrări, tabletele Android au depășit Apple iPad în 6 din ultimele 8 trimestre. Trimestrul 3 al acestui a fost unui ieșit din comun pentru iPad, fiind sub așteptări. Astfel, dacă ne luăm după estimările din trecut, tableta ar fi trebuit să aibă livrări cu 10 sau 15% mai mari. în schimb a înregistrat o scădere chiar, cu 18%!

Livrările de tablete Android au tot crescut din primul trimestru și până în trimestrul 3, iar nivelul de creștere va fi accelerat la anul, conform aceluiași Singh. Tot mai mulți producători de tablete vor adopta modelul Amazon Kindle și faptul că lanseaza produse variate la prețuri diferite înseamnă un atac mai bun la adresa lui iPad. Astfel, dacă ataci piața cu 3 produse, dintre care două foarte ieftine și unul cu preț mai mare, ieși în câștig. Interesant e că analistul nu vede o bătălie în 3, afirmând că Windows 8 și RT sunt neglijabile la început, că impact pe piața de tablete.

Va fi 2013 anul lui Android și al tabletelor Nexus?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×