Gartner: Apple și Samsung au dominat la capitolul telefoane inteligente În TIII 2012

997 ori
<b>Gartner: Apple și Samsung au dominat la capitolul telefoane inteligente În TIII 2012</b>Gartner a oferit o serie de date statistice pentru TIII 2012. Acestea oferă o imagine de ansamblu asupra industriei, care sunt trendurile în ce privește companiile ce produc telefoane mobile și mai ales, telefoane inteligente. &nbsp; Samsung și Apple...

Gartner a oferit o serie de date statistice pentru TIII 2012. Acestea oferă o imagine de ansamblu asupra industriei, care sunt trendurile în ce privește companiile ce produc telefoane mobile și mai ales, telefoane inteligente.

Samsung și Apple s-au poziționat excelent și acum culeg roadele. Apple va încheia 2012 în forță cu un iPhone 5 așteptat și până la 3 - 4 săptămâni pe anumite piețe. Samsung a punctat decisiv cu Galaxy S III și Galaxy Note II. Urmează Google Nexus 10 cu un display și un hardware ce promit mult, o tabletă de 10.1 inch cu Android ce se dorește a fi completă în ce privește user experience-ul oferit.

a. Telefoane mobile

  • Samsung reușește să se poziționeze în fața Nokia care la rândul său pare că se menține cu o valoare rezonabilă, peste 80 de milioane unități. Adevărul că au și multe telefoane de volum sau low-cost.
  • Apple ocupă un onorabil loc III doar cu telefoane ce intră în categoria smartphone: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S.
  • ZTE se menține în TOP 5 mondial și s-ar putea în 2 - 3 ani să depășească Apple și să ocupe poziția a treia;
  • LG este în cădere liberă. Au și ales să mizeze pe telefoane inteligente;
  • HTC coboră de la 12 mil. unități la aprox. 8.5 milioane. Imens. Motorola și RIM sunt pe aceeași pantă descendentă. Sony nici măcar nu intră în top 10 mondial.

b. Smartphone-uri

Gartner: Apple și Samsung au dominat la capitolul telefoane inteligente În TIII 2012

Creștere de aproximativ 50% față de 2011. Samsung cu cele 55 de milioane unități și-a acontat o treime din piață. Microsoft cu Windows Phone 7 nu a reușit mare lucru și se menține în spatele defunctului Symbian sau a Bada. RIM cu ale sale BlackBerry și-a redus cifra de afaceri cu aprox. 50%.

Android domină autoritar, market share de peste 70%. iOS se află pe creștere, dar acolo vorbim de o altă metodă de monetizare, un ansamblu închis.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×