Piața totală de PC-uri, tablete și telefoane va crește cu 6.9% În 2014, conform Gartner

716 ori
<b>Piața totală de PC-uri, tablete și telefoane va crește cu 6.9% În 2014, conform Gartner</b>în ultima vreme se vorbește nu neapărat despre o scădere a segmentului de tablete, cât despre o încetinire semnificativă a creșterii sale, deoarece piața e saturată de produse. Totuși însumate, terminalele cu putere de calcul, fie ele...

în ultima vreme se vorbește nu neapărat despre o scădere a segmentului de tablete, cât despre o încetinire semnificativă a creșterii sale, deoarece piața e saturată de produse. Totuși însumate, terminalele cu putere de calcul, fie ele portabile sau desktop se pregătesc de o creștere destul de mare, conform Gartner.

Luate împreună, PC-urile, tabletele, telefoanele și ultra mobilele vor crește cu 6.9% în 2014, ajungând la 2.5 miliarde de unități livrate. în 2013 creșterea totală a fost de 4.8%, iar acest întreg segment e tras în jos de PC-uri, care sunt în scădere drastică. Aflăm și că în 2014 va începe să se calmeze goană după tablete pentru a înlocui laptopurile și probabil se vor mai stabiliza vânzările de notebook-uri.

Producătorii de device-uri vor trebui să se alinieze la noile trenduri și să lanseze mai mulți hibrizi tableta-notebook, dar și să scadă prețurile. Tabletele cu ecran mic vor domina și acest an, iar posesorii actuali de tablete cu WiFi vor căuta opțiuni mai bune de conectivitate pe viitorul model, conform Gartner.

Piața totală de PC-uri, tablete și telefoane va crește cu 6.9% În 2014, conform Gartner

Telefoanele mobile vor atinge 1.9 miliarde de unități livrate în acest an, o creștere cu 4.9% față de 2013, cu accentul pe modelele lower end de pe piața premium, dar și pe modelele mai bine dotate de la vârful gamei accesibile. Piața de tablete va crește în 2014 cu 38.6%, iar adoptarea tabletelor va fi mai accelerată în afară Americii de Nord.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×