Prezicerile IDC se adeveresc! Piața tabletelor Înregistrează cel mai mare declin În trimestrul 4 din 2014; Lenovo triumfă În timp ce Apple pierde teren

670 ori
<b>Prezicerile IDC se adeveresc! Piața tabletelor Înregistrează cel mai mare declin În trimestrul 4 din 2014; Lenovo triumfă În timp ce Apple pierde teren</b>După ce în luna noiembrie a anului trecut, compania de research IDC ne prezenta câteva cifre preliminare cu privire la vânzările de tablete în trimestrul 4 din 2014, iată că astăzi aceștia dezvăluie situația finală pentru perioada mai sus...

După ce în luna noiembrie a anului trecut, compania de research IDC ne prezenta câteva cifre preliminare cu privire la vânzările de tablete în trimestrul 4 din 2014, iată că astăzi aceștia dezvăluie situația finală pentru perioada mai sus menționată. Astfel, temerile analiștilor se adeveresc, acest ultim trimestru dovedindu-se slab și pentru companii ca Apple.

Din câte putem remarca privind tabelul de mai sus bazat pe cifrele făcute publice de către IDC, singurul producător ce a reușit să înregistreze o creștere a vânzărilor de tablete în trimestrul 4 din 2014 a fost Lenovo, companie ce a livrat 3.7 milioane tablete comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut când erau vândute 3.4 milioane unități (creștere de 9.1%).

Printre producătorii ce s-au confruntat cu scăderi semnificative a vânzărilor de tablete în acest trimestru îi avem în primul rând pe cei de la ASUS, companie ce a livrat cu 24.9% mai puține tablete față de trimestrul 4 din 2013. Imediat după Asus este prezent producătorul sud-coreean Samsung, care în ciuda unui număr mare de dispozitive aduse pe piață, creșterea nu a avut loc, fiind înregistrată o scădere cu 18.4% a livrărilor.

Nu în ultimul rând, observăm că și Apple a avut parte de un trimestru prost, acesta fiind reprezentat de către livrarea a 21.4 milioane de tablete, cifră cu 17.8% mai mică comparativ cu situația din Q4 2013, moment în care erau vândute 26 milioane de dispozitive.

Prezicerile IDC se adeveresc! Piața tabletelor Înregistrează cel mai mare declin În trimestrul 4 din 2014; Lenovo triumfă În timp ce Apple pierde teren

Aceeași situație o regăsim și în momentul în care privim datele însumate de pe 2014, Lenovo aflându-se în fruntea listei cu o creștere anuală de 43.5%, urmat de către Samsung cu 1.1% și Asus, companie care a livrat cu 4.4% mai puține tablete față de anul 2013. Totodată, remarcăm și faptul că platforma Amazon a vândut cu 66.4% mai puține tablete în 2014 comparativ cu 2013.

Situația mai sus prezentată are în principal ca motiv faptul că tablete au un ciclu mai mare de utilizare, acestea fiind schimbate la câțiva ani, și nu anual cum se întâmplă de obicei în cazul smartphone-urilor. De asemenea, apariția terminalelor de tip phablet cu display-uri de 6 sau 6+ inch a dus la diminuarea vânzărilor de tablete.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×