Piața tabletelor a Încetinit semnificativ evoluția În 2014, până și iPad-ul e afectat

Autor:  | Publicat în:  Statistici Tablete 1.046 ori
<b>Piața tabletelor a Încetinit semnificativ evoluția În 2014, până și iPad-ul e afectat</b>Cei de la IDC au predicții nu chiar bune pentru finalul de an 2014 și începutul lui 2015, afirmând că piața tabletelor își va încetini evoluția și până și iPad-ul va fi afectat de acest trend. Creșterea întregului segment față de anul...

Cei de la IDC au predicții nu chiar bune pentru finalul de an 2014 și începutul lui 2015, afirmând că piața tabletelor își va încetini evoluția și până și iPad-ul va fi afectat de acest trend. Creșterea întregului segment față de anul anterior va fi cu 45% mai mică decât a fost în perioada de acum 12 luni.

Apple ar putea înregistra prima sa scădere de livrări de tablete din istoria scurtă a iPad-ului. Cea mai mare problemă a pieței tabletelor e faptul că înlocuirea device-urilor se face acum într-un ciclu mai îndelungat, iar piața e suprasaturata de produse. în 2014 creșterea segmentului va fi de 7.2%, în vreme ce în 2013 tabletele creșteau cu un impresionant 52.5%. Consumatorii își înlocuiesc acum în medie tabletele cu unele noi odată la 4 ani sau chiar mai mult și nu la 2 sau 3.

în plus nu putem ignora phableturile și modele ca Nexus 6 sau iPhone 6 Plus, care practic fac futil un device de 7 inch de exemplu. Nici terminalele hibrid, combinație între laptop și tableta, eventual cu Windows 8 la bord nu au ajutat segmentul prea mult, ele reprezentând doar 4% din piață. De unde poate veni oare o nouă explozie a acestor produse? Oare de la segmentul de nișă de 8-9 inch?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×