1.5 milioane de dolari, atât este recompensa pe care o oferă Google cercetătorilor software ce găsesc vulnerabilități majore în Android

1.952 ori
<b>1.5 milioane de dolari, atât este recompensa pe care o oferă Google cercetătorilor software ce găsesc vulnerabilități majore în Android</b>Weekend-ul ne aduce vești noi și despre Programul de Recompense marca Google și destinat celor care găsesc și raportează buguri descoperite în Android. Dacă la debutul programului, cea mai mare recompensă

Weekend-ul ne aduce vești noi și despre Programul de Recompense marca Google și destinat celor care găsesc și raportează buguri descoperite în Android. Dacă la debutul programului, cea mai mare recompensă pe care cineva o putea primi pentru un potențial exploit era de 38.000 dolari iată că acum aceasta ajunge la 1.5 milioane de dolari după cum ne informează chiar marele G.

După cum vă puteți așteptat, Google nu va plăti această sumă pentru orice bug. Este vorba despre o nouă categorie de recompense, fiind căutată aici vulnerabilitatea prin care un hacker poate implementa cod chiar și după resetarea device-urilor (fără a avea acces fizic la dispozitive) și totodată "sparge" cip-ul de securitate integrat Titan M pe telefoanele Pixel.

Android

În cazul raportării unui asemenea exploit, cercetătorii software pot primi până la 1 milion de dolari, iar în cazul în care vulnerabilitatea este descoperită într-o versiune anterioară Android Developer Preview, există un bonus de 50% ce duce recompensa la valoarea maximă de 1.5 milioane de dolari.

Apropo, acel cip de securitate Titan M se regăsește pe telefoanele Pixel 3 și Pixel 4, rolul său fiind acela de a supraveghea mai totul, de la condițiile de boot, verifică semnăturile firmware, gestionează codurile de lockscreen și ține la distanță aplicațiile rău intenționate create cu scopul de a forța device-urile să revină la un build mai vechi de Android, cel mai probabil unul vulnerabil. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×