Sute de milioane de utilizatori Android puteau fi filmaţi, fotografiaţi oricând de aplicaţia Camera de pe telefoanele lor; Iată o vulnerabilitate masivă

4.727 ori
<b>Sute de milioane de utilizatori Android puteau fi filmaţi, fotografiaţi oricând de aplicaţia Camera de pe telefoanele lor; Iată o vulnerabilitate masivă</b>Cei care râdeau în barbă de spionajul Facebook de pe iOS folosind camera trebuie să ştie că au propriile motive de îngrijorare şi pe Android. Acolo e şi mai grav, pentru că aplicaţia nativă Camera ar avea probleme de securitate şi vulnerabilităţi.

Cei care râdeau în barbă de spionajul Facebook de pe iOS folosind camera trebuie să ştie că au propriile motive de îngrijorare şi pe Android. Acolo e şi mai grav, pentru că aplicaţia nativă Camera ar avea probleme de securitate şi vulnerabilităţi.

Cercetători în securitate au descoperit o vulnerabilitate uriaşă în Android, care le-a permis hackerilor să acceseze galeria şi camera utilizatorilor de telefoane Android, fără ştirea lor. Sute de milioane de telefoane şi tablete Android ar fi afectate de problemă, iar firma de securitate Checkmarx a tras un semnal de alarmă şi a făcut un test în această privinţă. Mai multe detalii găsiţi în clipul de mai jos.

Checkmarx a creat o aplicaţie meteo de test care putea înregistra apeluri telefonice, face fotografii şi trimite toate datele pe un server remote. Samsung şi Google au colaborat cu cercetătorii la acest proiect şi au descoperit că atât Google Camera, cât şi Samsung Camera sunt afectate de problemă. Google a lansat un patch numit CVE-2019-2234 şi apărut în iulie 2019. Care era problema de fapt?

Android le permitea aplicaţiilor să folosească aplicaţia Camera şi conţinuturile legate de ea atunci când erau acordate permisiuni legate de stocare. Hackerii puteau să profite de asta pentru a fura poze, video-uri, să facă fotografii şi să captureze video. Aş vrea să subliniez că hackerul putea oricând să pornească înregistrarea video sau foto cu telefonul tău chiar fără ştirea ta, ceea ce e foarte grav.

Puteau prelua şi date GPS din fotografii şi înregistra apeluri telefonice. Bug-ul a fost găsit pe telefoanele Pixel şi pe cele Samsung deocamdată. Mă întreb cât timp au stat utilizatorii cu bug-ul activ fără să ştie, din moment ce aflăm acum de un patch din iulie... Mai multe detalii aveţi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×