Apple Watch are o vulnerabilitate gravă, pusă pe seama banalei aplicaţii Walkie Talkie

824 ori
<b>Apple Watch are o vulnerabilitate gravă, pusă pe seama banalei aplicaţii Walkie Talkie</b>Apple Watch a devenit rapid lider de piaţă în zona smartwatch şi a pus probleme chiar şi producătorilor elveţieni de ceasuri, care încă încearcă să copieze reţeta succesului. Purtabilul Apple nu e totuşi perfect, după cum o arată

Apple Watch a devenit rapid lider de piaţă în zona smartwatch şi a pus probleme chiar şi producătorilor elveţieni de ceasuri, care încă încearcă să copieze reţeta succesului. Purtabilul Apple nu e totuşi perfect, după cum o arată şi cea mai nouă vulnerabilitate a sa, declanşată de aplicaţia Walkie Talkie.

Acest titlu sosea în 2018 şi aducea funcţii push to talk pe Apple Watch. Aplicaţia este suportată de toate ceasurile Apple, de generaţia 1 la generaţia 4 şi îţi permite să porţi convorbiri şi să dai mesaje text chiar şi de pe un Apple Watch fără conectivitate celulară. Vulnerabilitatea descoperită recent în Walkie Talkie a făcut ca Apple să dezactiveze aplicația, înainte ca hackerii să profite de breşă.

Hackerii pricepuţi ar fi putut folosi acest exploit pentru a asculta toate convorbirile de pe un iPhone conectat la ceas. Problema aminteşte de celebrul bug Group FaceTime de acum 6 luni, care îţi permitea să tragi cu urechea la ce vorbesc persoanele pe care le apelai chiar inainte sa raspunda la apel.

Din ce am înţeles trebuie să setezi şi aplicaţia Facetime pe iPhone-ul conectat la ceas pentru a putea primi apeluri audio prin Walkie Talkie, deci cumva tot Facetime e de vină şi de această dată. Apple insistă ca hackerii nu au profitat de exploit încă şi că aplicaţia a fost oprită înainte să provoace probleme.

Se lucrează la un bug fix acum, care va sosi cu următoarea actualizare. Cred că aceasta e prima mare vulnerabilitate de pe Apple Watch, dar cu siguranţă nu ultima.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×