2013 va fi anul Microsoft?

1.089 ori
<b>2013 va fi anul Microsoft?</b>Microsoft a lansat Windows 8 în 2012, alături de Windows RT și Windows Phone 8. Momentan, succesul comercial se lasă așteptat sau cel puțin nu a ajuns pe măsura așteptărilor companiei americane care speră să ajungă un jucător important pe...

Microsoft a lansat Windows 8 în 2012, alături de Windows RT și Windows Phone 8. Momentan, succesul comercial se lasă așteptat sau cel puțin nu a ajuns pe măsura așteptărilor companiei americane care speră să ajungă un jucător important pe telefoane inteligente și tablete.

Sunt și elemente pozitive, de luat în seamă:

  • valoare de piață estimată la 225 miliarde dolari;
  • 92% din piața de PC, mă refer la sisteme de operare;
  • 750.000 de console de gaming Xbox vândute cu ocazia Black Friday în SUA;
  • estimare de creștere a vânzărilor de telefoane cu Windows Phone în ultimul trimestru din 2012 cu 140%.

O companie de consultanță numită Greenlight din SUA crede că 2013 va fi anul companiei americane cu sediul în Redmond.

Ce spun ei?

Microsoft își va folosi poziția dominantă din segmentul de desktop pc și gaming spre a forma un ecosistem foarte apreciat ce va transformă Microsoft într-o alegere a consumatorilor. Se spune că Microsoft ar fi pregătit să achiziționeze Netflix în 2013. Vom vedea dacă vor face acest pas. Nu uitați că ei dețin Skype care la rândul său are multiple posibilități de monetizare.

Sunt sceptic în ce privește creșterea Microsoft în 2013, asta în contextul în care îmi doresc să ajungă și ei un jucător de seamă alături de Google și Apple pe partea de telefoane și tablete. Competiția este de dorit în acest moment, o alternativă la serviciile companilor mai sus amintite. Windows 8 mi se pare un pas prea mare spre zona touch, înțeleg că ei vor să dea un trend și mai puternic, să-i forțeze pe oameni să devină touch friendly cu device-urile din dotare.

2013 va arăta dacă Microsoft se află un pe un trend pozitiv sau tinde a deveni un jucător neimportant, de pluton.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×