5G la juma' de preţ! Guvernul României cere cu 500 de milioane de euro mai puţin pentru licitaţia de spectru 5G

1.788 ori
<b>5G la juma' de preţ! Guvernul României cere cu 500 de milioane de euro mai puţin pentru licitaţia de spectru 5G</b>Dacă operatorii de la noi îşi frângeau mâinile de supărare când a apărut Taxa Lăcomiei, ei bine pot respira uşuraţi acum: îşi vor recupera banii pierduţi atunci după o noua decizie a Guvernului. Aparatul de stat a decis să scadă preţul

Dacă operatorii de la noi îşi frângeau mâinile de supărare când a apărut Taxa Lăcomiei, ei bine pot respira uşuraţi acum: îşi vor recupera banii pierduţi atunci după o noua decizie a Guvernului. Aparatul de stat a decis să scadă preţul minim pentru licitaţia spectrului 5G de la 1 miliard de euro la 580 de milioane de euro.

Orange, Vodafone, Telekom şi Digi vor cheltui deci cu sute de milioane de euro mai puţin pentru licitaţie. Unul dintre motivele scăderii pragului minim ar fi plecarea de la Guvern a lui Darius Vâlcov, de altfel si unul dintre cei in spatele Taxei Lăcomiei. E vorba aici despre vânzarea de licenţe radio pentru lansarea în mainstream a reţelelor mobile pe baza tehnologiei 5G.

Vă reamintesc că la începutul acestei veri Vodafone a avut un eveniment în care a făcut streaming live 5G, cu o hologramă a unui puşti proiectată lângă Adi Despot la un concert. La câteva săptămâni după a venit şi Digi/ RCS & RDS oferind servicii 5G în centrul Bucureştiului. Apoi au debutat abonamentele RED Infinity la Vodafone cu telefoane 5G Xiaomi şi Huawei, care au ajuns şi la Digi.

Situaţia incertă a Telekom i-a făcut să nu epateze prea mult la acest capitol, iar Orange România a păstrat iniţiativele de gen pentru UNTOLD. Acolo s-au realizat teste şi demonstraţii care au arătat viteze superioare rivalilor. Cu puţin noroc licitaţia pentru spectru 5G se finalizează până în noiembrie şi spectrul va fi dat în folosinţă de la 1 ianuarie 2020.

Valentine's Day 2020 ar putea să vă prindă făcând live stream 5G cu cea iubită...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×