Ambiția Huawei pe 2012: 60 de milioane de smartphone-uri comercializate

1.059 ori
<b>Ambiția Huawei pe 2012: 60 de milioane de smartphone-uri comercializate</b>Huawei și ZTE sunt companiile chinezești care au intrat tare pe piața de telefoane mobile și smartphone-uri. Piața lor de bază este China, dar au un cuvânt de spus și în întreaga Asie. Acum vor să se extindă. ZTE pregătește un smartphone LTE...

Huawei și ZTE sunt companiile chinezești care au intrat tare pe piața de telefoane mobile și smartphone-uri. Piața lor de bază este China, dar au un cuvânt de spus și în întreaga Asie. Acum vor să se extindă. ZTE pregătește un smartphone LTE pentru SUA, senzorul camerei foto ajunge la 12.6 Megapixeli.

Huawei are în pregătire o tabletă și un smartphone quad-core cu procesorul K3V2 dezvoltat in-house. Ar trebui să intre pe piață din august - septembrie 2012. Planurile lor sunt de a vinde 60 de milioane de telefoane inteligente.

Ținta lor este să urce pe treapta a treia a podiumului la nivel mondial, în spatele Samsung și Apple. Mi se pare a fi un prag puțin cam prea ambițios. Și câteva date statistice spicuite din comunicatul dat de către Huawei:

  • 60 de milioane de telefoane mobile vândute în 2011, 20 de milioane au fost smartphone-uri;
  • au lansat peste 40 de modele de smartphone-uri în China, SUA, Europa, Japonia, India;
  • buget de 200 milioane dolari pentru promovarea smartphone-urilor pe anul în curs;
  • 20 de milioane din cele 60 preconizate pe 2012 vor fi vândute în China.

Am mai găsit ceva interesant. Huawei se pregătește să vândă telefoane cu Windows Phone cu prețurile cuprinse între 100 și 400 dolari. Presupun că vor fi telefoane cu Windows Phone 7 sau poate numai cu Windows Phone 8. Un smartphone entry-level cu Windows Phone 8 sub 200 de dolari ar fi cheia de care Microsoft avea nevoie spre a prinde market share în rândul telefoanelor de tip smart.

Huawei vinde atât telefoane sub brand propriu cât și împreună cu companiile telecom sub brandul lor - celebrele smartphone-uri Vodafone din țara noastră.

Dacă vor vinde 60 de milioane smartphone-uri pe 2012 ar fi o creștere de 300% față de 2011. Mai rar să vezi așa ceva pe sectorul telecom.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×