ANCOM va organiza anul viitor licitația pentru acordarea de licențe 5G; Publică planul său de acțiuni pentru 2019

903 ori
<b>ANCOM va organiza anul viitor licitația pentru acordarea de licențe 5G; Publică planul său de acțiuni pentru 2019</b>Astăzi cei de la ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) și-au dezvăluit planul de acțiuni pentru anul viitor, principalul obiectiv fiind organizarea licitației pentru acordarea de licențe 5G operatorilor

Prin intermediul unui comunicat de presă emis astăzi, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) ne dezvăluie care este planul său de acțiuni pentru 2019. Principalul obiectiv este acela de organizare a licitației 5G pentru acordarea drepturilor de utilizare ale spectrului radio disponibil în benzile de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, respectiv 3400-3600 MHz.

Anul 2019 va reprezenta o nouă provocare pentru ANCOM, principalul proiect fiind organizarea licitației 5G. Totodată, avem în plan transpunerea la nivel național a prevederilor legislative de la nivel european, respectiv noul Cod European al Comunicațiilor Electronice și Regulamentul European privind serviciile de livrare transfrontalieră de colete. Și pentru că toate aceste schimbări vor avea efecte semnificative asupra arhitecturii pieței de comunicații, în general, și a obiceiurilor de consum ale utilizatorilor, în special, ne-am planificat ca în acest an să punem un accent deosebit pe partea de informare și educare a acestora.

Aceste benzi sunt destinate furnizării de rețele publice și servicii de comunicații electronice de bandă largă, iar mai sus aveți și o declarație din partea lui Sorin Grindeanu, președintele ANCOM. De asemenea, aflăm că tot în 2019, ANCOM va organiza procedurile de selecție pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor în sistem digital terestru de radiofuziune TDAB+ precum și pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor în sistem digital terestru de televiziune pentru resursele de spectru nealocate.

Autoritatea va organiza și campanii de monitorizare pentru evaluarea situațiilor de roaming involuntar în zonele de graniță, dar și de monitorizare și control pentru determinarea gradului de acoperire cu semnal. Sunt pregătite și reglementări privind serviciile de comunicații electronice, dar și reglementări privind serviciile poștale urmând a fi demarat un studiu privind calitatea serviciilor de coletărie și impactul comerțului electronic asupra pieței serviciilor poștale.

Detalii extra despre planul de acțiune ANCOM pot fi găsite pe site-ul oficial aici

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×