Aplicatie iPhone pentru teroristi?! Softul Plane Finder iti arata pozitia exacta a avioanelor comerciale in zbor

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii Telefoane 1.807 ori
<b>Aplicatie iPhone pentru teroristi?! Softul Plane Finder iti arata pozitia exacta a avioanelor comerciale in zbor</b>O aplicatie care costa in jur de 2 lire sterline si este disponibila pe iPhone si platforma Android ar putea permite teroristilor sa doboare avioane comerciale in zbor. Pe numele sau Plane Finder, aplicatia este de tip augmented reality si functioneaza...

O aplicatie care costa in jur de 2 lire sterline si este disponibila pe iPhone si platforma Android ar putea permite teroristilor sa doboare avioane comerciale in zbor. Pe numele sau Plane Finder, aplicatia este de tip augmented reality si functioneaza astfel: utilizatorul isi indreapta telefonul catre cer, iar cu ajutorul camerei handsetului ii sunt indicate inaltimea, pozitia si viteza unui avion aflat in apropiere.

De asemenea, cei care descarca aplicatia vor putea afla ce companie opereaza zborul, numarul sau, punctul de plecare, cursul de zbor si destinatia. Creat de o firma britanica, softul a fost catalogat rapid drept o amenintare si o potentiala arma pentru teroristii care doresc sa doboare avioane folosind rachete aer-sol.

Aplicatia se bazeaza pe interceptarea transmisiilor Automatic Dependent Surveillance (ADS-B), care vin de la avioanele comerciale si sunt directionate catre un sistem de tracking via satelit. Acest sistem este unul nou, care va inlocui in viitor radarele pentru zboruri. Dupa atacurile de la 11 septembrie 2001, Administratia Federala de Aviatie a criticat tehnologia ADS-B, afirmand ca aceasta ar putea fi folosita de teroristi.

La aceasta ora, in jur de 2000 de persoane au descarcat softul Plane Finder din iTunes in doar o luna de la lansarea sa. Ramane de vazut daca autoritatile vor interzice aplicatia sau doar vor impune niste modificari ale setarilor sale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×