Apple ar putea cumpăra Nokia, HTC și Motorola Mobility... dacă ar vrea

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.792 ori
<b>Apple ar putea cumpăra Nokia, HTC și Motorola Mobility... dacă ar vrea</b>Apple are la dispoziție destule lichidități încât să cumpere câteva dintre cei mai mari producători de telefoane mobile, după cum arată o serie de calcule și un grafic, realizate recent de către Horace Dediu de la Asymco. Astfel, aflăm că...

Apple are la dispoziție destule lichidități încât să cumpere câteva dintre cei mai mari producători de telefoane mobile, după cum arată o serie de calcule și un grafic, realizate recent de către Horace Dediu de la Asymco. Astfel, aflăm că lichiditățile în valoare de 70 de miliarde ale companiei din Cupertino îi permit să achiziționeze atât Nokia, cât și HTC, RIM și Motorola Mobility.

Doar Samsung stă în calea creatorului lui iPhone de a deține sub control întreaga industrie a telefoniei mobile. Marii jucători menționați în acest studiu produc nu mai puțin de 75% din telefoanele vândute în toată lumea, iar în acest moment valoarea Nokia a ajuns la 22.6 miliarde de dolari, în vreme ce RIM atinge 13.8 miliarde.

HTC valorează 25.4 miliarde de dolari, iar nou formata ramură Motorola Mobility ar face Apple să scoată din vistierie "doar" 4.2 miliarde. în ritmul actual de creștere, până în 2015 Apple ar putea achiziționa și gigantul Samsung, evident vorbind aici de secțiunea sa care produce telefoane. în ce privește LG și Sony Ericsson, valorile acestora sunt mai greu de calculat, ele fiind integrate mai profund în companiile-mamă. Totuși, de dragul analizei și aceste companii ar putea fi achiziționate fără probleme.

Suntem totuși siguri că un astfel de monopol nu va fi permis, iar în cel mai rău caz o coaliție a producătorilor asiatici precum Huawei, ZTE, Toshiba, Panasonic și Fujitsu, eventual împreună cu Google ar reprezenta un stâlp de rezistență în calea mamutului care ar deveni Apple.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×