Apple cumpără Coherent Navigation, o companie dezvoltatoare de solutii GPS cu precizie ridicată

Autor:  | Publicat în:  Apple 730 ori
<b>Apple cumpără Coherent Navigation, o companie dezvoltatoare de solutii GPS cu precizie ridicată</b>Apple a achiziţionat o nouă companie, de această dată una din SUA, pe numele său Coherent Navigation. Firma se ocupă cu soluţii GPS cu precizie ridicată şi a fost fondată &icirc;n 2008 de către ingineri de la Stanford şi Cornell. &nbsp;...

Apple a achiziţionat o nouă companie, de această dată una din SUA, pe numele său Coherent Navigation. Firma se ocupă cu soluţii GPS cu precizie ridicată şi a fost fondată în 2008 de către ingineri de la Stanford şi Cornell.

Această companie a creat un sistem numit High Integrity GPS (iGPS), care combina semnalul de la sateliţii GPS din orbita mediană cu semnalul sateliţilor din orbita joasă a Terrei. Aceştia din urmă sunt sateliţi ai providerului de servicii date şi voce Iridium, iar combinarea semnalelor se face pentru a creşte precizia localizării şi integritatea semnalului.

Compania din spatele lui iGPS afirmă că poate oferi informaţii de localizare cu precizie la centimetru. Mutarea către Apple a fost prefaţata de faptul că CEO-ul Coherent, Paul Lego a început să lucreze la Apple în ianuarie, iar cofondatorii William Bencze şi Brett Ledvina au făcut la fel luna trecută. Apple a confirmat achiziţia pentru New York Times şi aşteptam acum să vedem în ce măsură va evolua Apple Maps preluând tehnologia Coherent.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×