Apple primește 46 de brevete noi, inclusiv unul pentru camere 3D

589 ori
<b>Apple primește 46 de brevete noi, inclusiv unul pentru camere 3D</b>Biroul SUA de Brevete și Trademark-uri a publicat 46 de brevete noi, care au fost acordate celor de la Apple și câteva dintre ele sunt cu adevărat interesante. în special cel legat de o cameră 3D ne interesează, mai ales că el scapă de ideea de...

Biroul SUA de Brevete și Trademark-uri a publicat 46 de brevete noi, care au fost acordate celor de la Apple și câteva dintre ele sunt cu adevărat interesante. în special cel legat de o cameră 3D ne interesează, mai ales că el scapă de ideea de camere duale stereoscopice.

Apple are deja în portofoliu tehnologia 3D de la PrimeSense și a cumpărat și un brevet de cameră 3D de la unul dintre experții în domeniu. Majoritatea smartphone-urilor de pe piața oferă o captură bidimensională, cu o singură perspectivă. Terminalele care au fost totuși capabile de captură 3D au fost axate pe 2 senzori foto și stereoscopie. Rezultatul a fost un eșec, atât pentru HTC EVO 3D, LG Optimus 3D și urmașul său. La capturile 3D sunt combinate imagini capturate la aceeași distanță față de subiect.

Apple optează pentru o cameră singulară auto stereoscopica, ea capturând diferite perspective pe măsură ce senzorul e mutat în zone fixate pe un traseu. Unghiul de captură și distanță sunt cele care afectează efectul 3D parallax. E interesant că nu se menționează o aplicație a tehnologiei pe o tabletă sau un smartphone, deci într-o bună zi am putea vedea o cameră Apple. în altă ordine de idei firmă din Cupertino a primit și un brevet pentru un sistem de haptica avansată, dar și pentru designul unor accesorii, cum e cazul unui adaptor Thunderbolt - Gigabit Ethernet.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×