Preşedintele SUA, Barack Obama ar fi renunţat la BlackBerry în favoarea unui Galaxy S4 criptat

2.075 ori
<b>Preşedintele SUA, Barack Obama ar fi renunţat la BlackBerry în favoarea unui Galaxy S4 criptat</b>După ce în urmă cu doar câteva zile am aflat faptul că președintele SUA, Barack Obama, ar fi renunțat la smartphone-ul BlackBerry din dotare, iată că astăzi descoperim și care ar putea fi device-ul înlocuitor. Aparent, s-a optat pentru un model Samsung

Aflam cu câteva zile în urmă că Barack Obama, preşedintele SUA ar fi renunţat la al său BlackBerry , după mulţi ani de fidelitate, dar noul device prezidenţial rămânea un mister. Ştiam doar că e un "model modern dar inutil". Azi apare o teorie ce afirmă că e vorba despre un Samsung Galaxy S4 cu extra securitate.

Motivul pentru care S4 a apărut în ecuaţie e faptul că există doar un singur smartphone suportat oficial de Agenţia de Apărare a Sistemelor Informaţionale şi anume Samsung Galaxy S4. Agenţia e aceeaşi care oferă serviciile de comunicare pentru Casa Albă şi terminalul în cauză e cu siguranţă criptat. În 2014 o serie de terminale Samsung primeau în premieră aprobarea agenţiei, mulţumită soluţiei Samsung KNOX.

Galaxy S4 are parte de servicii speciale administrate de agenţie şi e primul model comercial ce are acces la reţeaua SIPRNet ultra securizată. Avem şi exemplul secretarului de stat din SUA, John Kerry, care adopta un astfel de model în faza de beta testing şi acela era fix un S4. Un terminal de genul are funcţiile sacrificate în favoarea securităţii.

Foloseşte autentificare biometrică, dar nu permite accesul la camere şi multe alte aplicaţii. Varianta DMCC-S a telefonului poate fi folosită pentru apelare locală şi internaţională, mizând mult şi pe apelare VoIP. Mailul e accesat printr-un Outlook Web Access cu extra securitate, se pare. O singura intrebare am: oare Obama poate juca Angry Birds?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×