Apple va oferi recompense financiare hackerilor ce găsesc vulnerabilități software în iOS

691 ori
<b>Apple va oferi recompense financiare hackerilor ce găsesc vulnerabilități software în iOS</b>Dacă până acum, Apple lipsea de pe lista companiilor de Silicon Valley ce au venit cu programe speciale pentru găsirea de vulnerabilități software în produsele aduse pe piață. Ei bine, de acum și gigantul din Cupertino vine în întâmpinarea hackerilor

De-a lungul timpului am aflat și despre inițiativa unor companii din Silicon Valley de a oferi recompense financiare pentru acei hackeri ce găsesc vulnerabilități software în produsul pe care îl aduc pe piață, printre acestea numărându-se firme ca Google, Microsoft, dar și Facebook. Un nume ce a lipsit de pe această listă a fost Apple, o companie care iată decide la rândul său să pună un asemenea program în aplicare.

Anunțul cu privire la acest lucru a fost făcut chiar ieri în cadrul unei conferințe de securitate din Las Vegas, unde directorul departamentului de securitate din cadrul Apple, Ivan Krstic a dezvăluit detaliile aferente. Scopul este desigur acela de a găsi vulnerabilitățile software mult mai rapid, și a le rezolva în timp util înainte să contribuie la probleme serioase. 

Se pare că Apple va oferi recompense financiare în valoare de până la 200.000 dolari, fiecare vulnerabilitate găsită având o anumită sumă maximă ce poate fi primită de către hacker-ul ce o găsește. Totodată, compania le va oferi posibilitatea acestora de a dona întreaga sumă obținută către un program de caritate. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×