ARM anunță noul procesor Cortex-A72, cu GPU Mali-T880

Autor:  | Publicat în:  ARM 489 ori
<b>ARM anunță noul procesor Cortex-A72, cu GPU Mali-T880</b>Cel mai popular procesor al ultimelor 2 luni este unul cu publicitate negativă, Qualcomm Snapdragon 810, dar în ultima vreme zvonurile s-au mai domolit. între timp aflați că ARM a prezentat în această săptămână componentele viitoarelor sisteme...

Cel mai popular procesor al ultimelor 2 luni este unul cu publicitate negativă, Qualcomm Snapdragon 810, dar în ultima vreme zvonurile s-au mai domolit. între timp aflați că ARM a prezentat în această săptămână componentele viitoarelor sisteme SoC, în acest caz un Cortex-A72.

A72 este urmașul lui A57, cel pe care îl găsim pe actualele chipseturi SoC, cum e cazul lui Exynos 7 Octa de pe Galaxy Note 4. Noul venit este un core 64 bit, capabil să opereze la frecvențe mai ridicate decât predecesorul și cu o eficiență de consum crescută. Pe partea de grafică, își face apariția și noul GPU Mali-T880, care crește performanta față de Mali-T760 de 1.8 ori.

în plus, el folosește doar 60% din energia mai vechiului GPU. Impreuna cu un procesor video Mali-V550, noul venit va suporta output la rezoluții 4K și cu rata de refresh de până la 120 Hz. Cine va produce SoC-uri cu această tehnologie? ARM menționează parteneri că Huawei și al său HiSilicon, MediaTek sau Rockchip. Așteptați-vă totuși că procesoarele de acest gen să apară abia în 2016.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×