Xiaomi își prezintă intenţia de a produce propriile procesoare, în detrimentul celor de la Qualcomm

1.124 ori
<b>Xiaomi își prezintă intenţia de a produce propriile procesoare, în detrimentul celor de la Qualcomm</b>Xiaomi a făcut la începutul acestei săptămâni un anunţ interesant şi anume că ar dori să îşi producă propriile procesoare, după modelul celor de la Huawei. Şi LG a lansat recent un telefon cu un chipset propriu la bord, iar Samsung are Exynos..

Xiaomi a făcut la începutul acestei săptămâni un anunţ interesant şi anume că ar dori să îşi producă propriile procesoare, după modelul celor de la Huawei. Şi LG a lansat recent un telefon cu un chipset propriu la bord, iar Samsung are propria serie Exynos, toate concurând cu soluţiile Qualcomm.

Publicaţia Korea Times ar avea informaţii ca faimosul producător de smartphone-uri din China va folosi o licenţă ARM pentru a produce SoC-uri branduite Rifle. Evenimentul de debut al acestor chipset-uri va avea loc în luna mai, posibil chiar pe 10 mai, când va fi anunţat MIUI 8 şi phablet-ul Xiaomi Mi Max. Dacă ne uităm în top 5 companii producătoare de smartphone-uri, Samsung, Lenovo şi Xiaomi au un portofoliu modele ce vând zeci de milioane de unităţi şi au chipset-uri Qualcomm.

Evident, există şi modele cu procesoare MediaTek, în special în rândul celor Meizu, dar în ultimii ani până şi Sony şi HTC au adoptat soluţiile acelui producător. Multe telefoane de buget din China sau India au ales tot MediaTek, dar Snapdragon rămâne soluţia favorită pentru flagship-uri. Dacă Xiaomi renunţă la Qualcomm, atunci Samsung şi Lenovo ar rămâne singurii clienţi mari pentru seria Snapdragon şi nici măcar la ei nu e situaţia 100% certă.

În plus, mutarea Xiaomi ar putea da idei şi altor firme... Să vedem şi ce performanță vor avea produsele din gama Rifle. Cele HiSilicon Kirin de exemplu stau binişor în benchmark-uri.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×