ASUS lansează în România gama ZenFone 3, atacă serios segmentul smartphone cu telefoane puternice şi variate

Autor:  | Publicat în:  Asus 1.272 ori
<b>ASUS lansează în România gama ZenFone 3, atacă serios segmentul smartphone cu telefoane puternice şi variate</b>Astăzi ASUS a lansat în România gamă de telefoane ASUS ZenFone 3, atacând puternic piaţa locală şi rivalii şi am aflat că în viitorul apropiat vor vinde mai multe smartphone-uri decât laptopuri dacă îşi continuă ascensiunea gama ZenFone. Debutul a avut..

Astăzi ASUS a lansat în România gama de telefoane ASUS ZenFone 3, atacând puternic piaţa locală şi rivalii şi am aflat că în viitorul apropiat vor vinde mai multe smartphone-uri decât laptopuri dacă îşi continuă ascensiunea gama ZenFone. Debutul a avut loc în Bucureşti, la Hotel Pullman/World Trade Center şi a inclus participarea a numeroase persoane din presă şi blogosfera, inclusiv Cabral, Dan Dragomir, Radu Dumitru, Victoria Giorgiana, Florin Grozea şi mulţi alţii.

ASUS a lansat în România gama de telefoane ASUS ZenFone 3

Nu o să vă plictisesc cu detalii tehnice, ci o să încerc să pătrund strategia ASUS. E clar ce doreşte această companie: să umple golul lăsat în piaţă de persoanele ce nu vor nici telefoane Huawei şi nici Samsung, dar nici chiar să cheltuie mulţi bani pe un iPhone. Gama ZenFone 3 e gigantică, ca şi cea ZenFone 2 şi include modele ZenFone 3 (şi el în 2 versiuni de 5.2 inch şi 5.5 inch), ZenFone 3 Laser, ZenFone 3 Max, ZenFone DeLuxe şi ZenFone 3 Ultra.

La noi în ţară nu ar ajunge şi ZenFone 3 Laser (model incert încă) şi în acest an nu mai există un model Selfie ca anul trecut, din ce am înţeles. Piaţa locală a smartphone-urilor a crescut cu 20% în acest an în România şi modelele cu diagonale între 5 şi 5.4 inch ocupă aproximativ 50% din piaţă. Am aflat şi că ASUS ZenFone 2 Laser a fost cel mai bine vândut telefon ASUS din România în ultimul an al prezenţei brandului pe piaţa locală, urmat de ZenFone 2 (ZE551ML) şi ASUS ZenFone Selfie.

ASUS lansează în România gama ZenFone 3, ataca serios segmentul smartphone cu telefoane puternice şi variate

ASUS are o cotă de piaţă de 5% în ţara noastră în zona de telefoane SIM-free şi în intervalul de preţ de 200-300 de euro, cota companiei este de 9%. În zona de diagonale între 5.5 inch+ cota urcă la 15%. Strategia e simplă pe 2016: vânzări de aproximativ 100.000 de unităţi pe plan local şi de 25 de milioane internaţional.  Piaţa locală e atacată cu modele ce ajung de la 379 lei pentru ZenFone Go până la 3.349 lei pentru cel mai bine dotat ZenFone 3 Deluxe.

Vedem că ASUS nu mai insistă pe designuri din plastic, ci mizează acum pe metal pentru ZenFone 3 Deluxe, 3 Max şi 3 Ultra, dar şi pe dublă faţetă din sticlă pe ZenFone 3. Telemetrul laser a devenit mai prezent acum, rezoluţiile camerelor au crescut şi avem şi stabilizare optică. ZenFone 2 dezamăgea la cameră, dar ASUS nu mai face compromisuri şi nu mai ia prizonieri, ci vrea să câştige bătălia cu Huawei, atacând la baioneta direct gama Nova.

Primim noul procesor Snapdragon 821, care debutează în premieră în ţara noastră pe ZenFone 3 Deluxe, dar şi 6 GB RAM, pe unul dintre primele modele Android lansate oficial cu o astfel de dotare. Ce am reţinut de la eveniment este şi un clip promoţional trăznit, realizat fix după pofta inimii unor americani întrebaţi pe stradă ce ar dori să vadă într-o reclamă.

Ajungem de pe o plajă într-un club, apar şi alieni, un dinozaur şi o vedetă numită Reynaldo şi avem şi furtuni şi sunete ciudate scoase de cei intervievaţi. O reclamă destul de haioasă. ASUS ZenFone 3 rămâne modelul central al campaniei, de aceea a şi primit acest promo trăznit şi el continuă moştenirea lui ZenFone la un preţ de aproximativ 1400-1500 lei care e excelent având în vedere dotările sale.

Având în vedere că ASUS e mai mereu recomandarea pe care o fac eu în cazul laptopurilor şi compania merge excelent în această zonă, urmărirea atingerii aceleiaşi imagini în zona smartphone a început să pară tangibilă. Iată şi desfăşurarea lansării de azi, aşa cum am filmat-o la faţa locului:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×