Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua I. de Mobile World Congress din Barcelona - Huawei În forță, Sony timid, HTC la Înălțime

1.317 ori
<b>Aventurile unui "Mobilissimo" În ziua I. de Mobile World Congress din Barcelona - Huawei În forță, Sony timid, HTC la Înălțime</b>Ziua a început lejer, cu mic dejun copios și fără stress pt că prima conferință începea abia la ora 16 (verifică că nu sunt sigur). Am verificat echipamentul, totul era ok. Cu o seară înainte am verificat traseele și le-am salvat pe telefon....

Ziua a început lejer, cu mic dejun copios și fără stress pt că prima conferință începea abia la ora 16. Am verificat echipamentul, totul era ok. Cu o seară înainte am verificat traseele și le-am salvat pe telefon. Am plecat devreme, chiar foarte devreme pentru că aveam prea mari emoții ca să stau în apartament.

Am ajuns fără probleme chiar în timpul indicat de Google Maps. Am văzut și anul acesta marea dar cu siguranță nu o să mă plimb desculț în apă ca și anul trecut pt că m-a costat o lună de răceala destul de cruntă. Din cauza experienței de anul trecut se pare că am cam exagerat și cu îmbrăcămintea și din cauza asta toată ziua a trebuit să mă lupt cu o geacă și un sveter care nu mai intra nicicum în rucsac pentru că am luat la mine toate încărcătoarele, trepiedul și greu mai puteam înghesui orice altceva pe lângă.

Huawei

Huawei au început în forță, telefon quad-core, vise mari la cifra de vânzări. Adevărul este că erau convingători. Am putut relata pentru că internetul a ținut cu mine și nu au fost probleme. La final am făcut și câteva filmări, dar despre hands-on nici nu putea fi vorbă din cauza timpului prea scurt dinaintea începerii conferinței sony care se afla la o distanță considerabilă.

Sony

mobilissimo.ro

Am plecat în grabă și am constatat că în tramvai internetul mergea chiar mai bine decât atunci când stăteam pe loc. Am ajuns la Sony fără probleme, de data asta am avut toate acreditările și invitațiile printate deci am trecut lejer peste toate formalitățile de identificare. Sony s-a lăsat așteptat, lumea era multă, spațiul destul de mic cred că jumătate dintre invitați au stat în picioare. Cei de la Sony au avut stil dar parcă lipsea acea emoție de la care ți se face pielea de găină. Au spus că de acum sunt doar ei One Sony că Ericsson a fost preluat în totalitate acum câteva zile, parcă au spus 10.

Xperia U și P

Au prezentat telefonul Xperia U și P cu acea parte luminoasă din partea de jos a telefonului care își schimbă culoarea în funcție de setări sau de imaginea care se afla pe ecran. Acea parte transparentă și luminoasă conține și o parte din antena. S-au lăudat și cu acele mici jetoane NFC (Smart Tags) la care doar apropii telefonul și îți schimbă setările preferate, mi se pare drăguț, și tot drăguț este și interconectivitatea dintre device-urile Sony care au fost prezentate.

Smart Tags

Pe tot parcursul conferinței am fost un pachet de nervi pt că pe lângă faptul că internetul m-a lăsat baltă, nu mai aveam nici curent în bateria de la laptop, așa că am cam sărit peste live blogging ul în ceea ce privește conferința Sony. Ca dezastrul să fie complet la prezentarea telefoanelor, după conferință a fost omor, efectiv nu puteam să mă apropii de telefoane, și din cauză că ele erau pe niște stative de unde nu aveai voie să le iei și pt că erau mulți oameni într-un spațiu mic și pt că toți erau mai egoiști din cauză că începea conferința de la HTC pe care nimeni nu voia să o rateze și pt care HTC a pregătit și autobuze speciale care să ne ducă.

Autocare HTC

Poza zilei HTC

Din punct de vedere al organizării până în acest moment HTC pare a fi pe primul loc, și anul trecut au fost la înălțime, deși atunci era să nu intru, dar nu din cauza lor ci din cauza noastră. Am ajuns la HTC și de acolo am făcut și poza zilei. Locul în care va avea loc expoziția într-o lumină superbă. Aveam o dilemă, nu știam cum o să transmit de la HTC pt că nu mai aveam baterie, așa că am intrat într-un restaurant care era lipit de intrarea de la htc, am comandat o cola 3 euro :) și am băgat laptopul în priză. Am stat până a intrat toată lumea și doar atunci am mers și eu asta pt că am așteptat să se încarce laptopul cât de cât.

Cameramani la HTC

După ce am intrat, iarăși fără probleme, am văzut seriozitatea cu care HTC tratează această conferință. La fiecare scaun era tras cablu de rețea, mă gândesc câtă muncă necesită asta. Eu m-am poziționat în spate de tot, nici nu prea mai aveam de ales, dar chiar dacă era sala goală tot acolo mă puneam, pentru că așa am putut să mă înfig în prelungitoarele cameramanilor, care au fost foarte amabili și nu au spus că nu am voie, după câteva minute mai mulți jurnaliști mi-au urmat exemplul :)

Telefoane HTC

La HTC atmosfera era cumva electrizantă și nu spun asta doar de dragul articolului, probabil mulți factori au contribuit, și faptul că era ultima conferință pe ziua respectivă și probabil oamenii așteptau ceva deosebit de la ei. Ceva deosebit a fost, poate că lumea se aștepta la altceva, dar camera foto/video a telefoanelor lansate de taiwanezi chiar au ceva deosebit. Pornesc în 0,7 secunde și sunt gata să facă o poză la doar 0,2 secunde de precedenta ceea ce nu e de lăsat în afară atenției.

HTC One

Unii ar spune că e totuși un telefon nu un aparat foto sau camera video, într-adevăr așa este, dar cu toate acestea e ceva deosebit. De exemplu HTC One V nu are procesor quad-core dar la ce ni s-a prezentat nu putem avea comentarii negative. Totuși comentarii negative ar fi, de exemplu că spațiul de stocare nu poate fi mărit cu un sd card, dar ni se oferă gratis 25 GB stocare în Dropbox. Ce e puțin neconvenabil este faptul că acest serviciu este gratuit doar timp de 2 ani, probabil că htc spera că lumea să nu păstreze mai mult un telefon de 2 ani.

Nici bateria nu se poate schimba, probabil se poate schimba la service, dar și asta poate fi un minus. Per total conferință a fost o experiență plăcută, și după prezentare a urmat ceva la fel de plăcut, s-a servit sushi, băutura și smartphone-uri, adică aveai posibilitatea să faci preview-uri la telefoane și personalul era chiar foarte binevoitor, dovada că am reușit să fac câte o prezentare scurtă la fiecare telefon lansat. HTC One V totuși nu putea fi pornit, probabil că erau în urma băieții de la soft cu aplicațiile :)

Sense 4.0

Sense 4 părea drăguț, dar pt a-ți face o impresie nu ajung câteva minute de butonare. Datorită rețelei puse la dispoziție de cei de la HTC, am reușit să trimit filmulețele încă de la fața locului și am mai și prins metroul și nu a trebuit să mă întorc acasă cu taxiul. Ca final... comparând cu anul trecut parcă lansările de anul acesta sunt mai realiste, sau poate nu e cuvântul potrivit. Anul trecut toată lumea avea o idee fixă. Tabletele o să rupă tot, anul acesta nu am văzut nici o tabletă, chiar dara htc a anunțat o tabletă quad-core cu carcasa de aluminiu... sper că am priceput corect. Anul trecut 3D-ul părea să fie la el acasă, anul acesta la mwc nu am auzit cuvântul 3D.

Pe mâine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×