Bătălia smartphone-urilor face victime printre marile firme; Samsung pierde, Nokia... câștigă?!

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.364 ori
<b>Bătălia smartphone-urilor face victime printre marile firme; Samsung pierde, Nokia... câștigă?!</b>Se pare că Nokia câștiga prin neprezentare dacă putem spune așa, odată cu achiziționarea segmentului Nokia Devices & Services de către Microsoft. Când spun "câștiga" mă refer aici la bătălia de pe piața smartphone, unde Samsung nu o duce...

Se pare că Nokia câștiga prin neprezentare dacă putem spune așa, odată cu achiziționarea segmentului Nokia Devices & Services de către Microsoft. Când spun "câștiga" mă refer aici la bătălia de pe piața smartphone, unde Samsung nu o duce prea bine în ultima vreme.

Aparent Nokia ar fi înregistrat creșteri impresionante ale valorii acțiunilor sale, mai ales în comparație cu toamna anului trecut, înainte să anunțe vânzarea catre Microsoft. Dacă ne uităm la evolutia acțiunilor Nokia, firma stă mai bine decât Samsung, Apple, BlackBerry sau HTC în aceeași perioadă, cand vine vorba de creșterea valorii pe piață. Nokia era cel mai mare producător de smartphone-uri în 2011 și înregistra valori uriașe ale acțiunilor sale în 2007.

în trimestrul 2 al acestui an veniturile lor au fost mai bune decât se estimase și asta datorită segmentului de rețele și echipamente asociate. Samsung a fost sub așteptări în aceeași perioadă, iar HTC a înregistrat încă un declin, pentru a douăsprezecea oară la rând la nivel trimestrial. Analiștii aplauda decizia Nokia de a lăsa deoparte segmentul Devices și de a reveni la profit și o poziție mai solidă.

Apple a stat la rândul său bine în această perioadă, cu o creștere de 38% din septembrie anul trecut până acum. BlackBerry e aproape istorie, HTC a pierdut 7.8%, iar Motorola a urcat 13%. Samsung a pierdut nu mai puțin de 7% din cota sa de piață, o valoare care cred că însumează cota actuală a câteva companii menționate mai sus. Astfel de câștiguri ne învață că o firmă care își vinde o porțiune esențială nu capitulează în fata falimentului neaparat. Există și cazuri rele precum Palm totuși... și personal consider că nici Motorola nu își va mai menține mult timp identitatea si nici BlackBerry.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×