Brokerii au vorbit: Vodafone ar trebui să Își vândă activele din România, Ungaria și Cehia!

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 1.036 ori
<b>Brokerii au vorbit: Vodafone ar trebui să Își vândă activele din România, Ungaria și Cehia!</b>Vodafone a primit o recomandare de a vinde activele de pe piețele unde nu este lider și acolo unde nu oferă infrastructura pentru telefonie fixă. Recomandarea vine de la divizia de brokeraj a UBS, care estimează o sumă de 5 miliarde de dolari...

Vodafone a primit o recomandare de a vinde activele de pe piețele unde nu este lider și acolo unde nu oferă infrastructura pentru telefonie fixă. Recomandarea vine de la divizia de brokeraj a UBS, care estimează o sumă de 5 miliarde de dolari obținută prin vânzarea activelor din România, Australia, Ungaria și Cehia.

Se discuta și despre o preluare a Vodafone de către un alt brand mare, printre candidați fiind gigantul american AT&T, dar și japonezii de la SoftBank. Aceste două nume au fost aduse în discuție tot de către brokerii de la UBS. Totuși se estimează că Vodafone va reveni pe creștere în Germania, după o perioadă de declin. La mijocul acestei săptămâni firma de brokeraj a crescut prețul ținta pentru acțiunile Vodafone și a oferit investitorilor recomandarea "cumpăra".

Vodafone este al doilea cel mai mare grup de telefonie la nivel mondial, după China Mobile. Firma deține rețele în 21 de țări și rețele partenere în peste 40 de state. Vodafone România avea la finalul lunii iunie 8.568 milioane de clienți, dintre care 7.986 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile și 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Operatorul a înregistrat în primul trimestru al anului fiscal 2014-2015 venituri din servicii de 158.7 milioane de euro, în scădere cu 9.8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×