Casa Alba a rămas fără şef al securităţii cibernetice; Acesta nu își mai asumă răspunderea din pricina unor "Practici absurde!"

1.021 ori
<b>Casa Alba a rămas fără şef al securităţii cibernetice; Acesta nu își mai asumă răspunderea din pricina unor "Practici absurde!"</b>Administraţia Trump nu a fost niciodată străină de demisii, fie că vorbim despre consilieri ai preşedintelui sau diferiţi şefi şi șefuleți ai departamentelor de stat. O astfel de demisie este cea a şefului securităţii cibernetice de la Casa Alba, care a l

Administraţia Trump nu a fost niciodată străină de demisii, fie că vorbim despre consilieri ai preşedintelui sau diferiţi şefi şi șefuleți ai departamentelor de stat. O astfel de demisie este cea a şefului securităţii cibernetice de la Casa Alba, care a lăsat instituţia prezidenţială predispusă la atacuri.

Nu era de ajuns ca Trump e pe mereu pe Twitter şi foloseşte telefoane neaprobate de securitate, acum apare şi această problemă. Dimitrios Vistakis este numele şefului pe partea de securitate cibernetică de la Casa Alba, care şi-a dat demisia cu câteva zile în urmă. Motivul? "Practici absurde", printre care şi concedieri repetate şi vânarea de greşeli ale staff-ului de securitate.

Se schimbau angajaţii pe bandă rulantă şi şefului nu i-a plăcut deloc lipsa de stabilitate. Fostul oficial vede Casa Alba drept "gata să fie compromisă electronic din nou" şi asta chiar în prag de alegeri prezidenţiale, cele din 2020. Toate acele concedieri şi înlocuiri repetate de angajaţi reprezintă riscuri ca cineva să plece acasă cu informaţie vitală.

Marea obsesie a administraţiei Trump a fost să scape pe cât posibil de toţi foştii angajaţi din administraţia Obama, chit că erau experţi în securitate. Această secţiune fusese înfiinţată după breşa de securitate din 2014 şi având legătură cu Obama era privită cu ochi răi de oamenii lui Trump. Climatul de lucru era improriu, iar Vistakis vorbeşte despre ostilitate din partea altor angajaţi, bonusuri anuale neplătite şi limitarea activităţilor angajaţilor. Aceştia erau forţaţi să demisioneze.

Trump a mai lovit în zona tech, creând comisii de tehnologie şi AI fără oameni destui sau cu oameni „de paie”, care nu aveau experienţă în domeniu. Comisia de AI îl avea ca șef… tot pe Trump.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×